148 депутатів не асоціюють себе з українським народом, - історик

"148 народних депутатів України з фракцій КПУ та Партії регіонів просять Сейм Республіки Польща визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу. Про це йдеться у зверненні обранців Верховної Ради до депутатів Сейму РП і маршала Еви Копач.

«Просимо вас, депутатів Сейму Республіки Польща, підтримати рішення сенату визнати Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом щодо польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів», – наголошується в документі.

Я розцінюю це звернення, по-перше, як абсолютне історичне невігластво тих людей, які підписали цю заяву, тому що вони нічого, на жаль, не знають про польсько-український конфлікт, який однозначно не може бути охарактеризований як геноцид.

Я думаю, що багатьом польським політикам, в першу чергу, польським правим політикам, які зі свого боку теж проштовхували ідею визнання польсько-українського конфлікту геноцидом, мало б бути соромно, що вони отримали таких союзників в Україні. Союзників, які роблять все заради відродження радянських міфів. Зокрема міфів про війну, адже серед тих людей, які підписували цю резолюцію, є люди які заперечують злочин радянської влади проти польського народу, зокрема знищення поляків у Катині і інші.

Ця заява є зразком такого історичного невігластва і очевидно, що абсолютно негідна для українського політика.

До певної міри я ще можу зрозуміти деяких польських політиків, які такими своїми заявами про геноцид намагаються в першу чергу звертати увагу на пам'ять жертв з польського боку. Очевидно, що це, з історичної точки зору є неприпустимо, невиправдано, але принаймні якось це можна пояснити якимось надмірним польським патріотизмом і бажання бачити жертв тільки зі свого боку. Натомість така поведінка з боку депутатів Верховної Ради України насправді свідчить, що ці люди взагалі є не тільки далекими від історії, але і взагалі не асоціюють себе з українською державою і з українським народом".

Володимир В`ятрович, "Главком"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: