Археологи відновили розкопки у Буську

На Львівщині стартувала експедиція археологів. У Буську вони працюють вже кілька днів, досліджують стару частину міста. Археологи мають надію розкопати мури поселень 12-го століття і сподіваються: земля відкриє перед ними сенсаційні знахідки.

Про це повідомляє репортер програми «Новини».
Кам’яні зруби часів неоліту, керамічні горщики, жіночі прикраси та навіть джезва для кави. Всі ці скарби розкопали львівські археологи у старовинному Буську. З 2001 року туди щоліта їде експедиція шукачів і вже 12 років, як скарбів у Буську – копати – не перекопати. Три дні тому археологи вирушили у місто і вже знову виявили нові сенсації – наземні житла ХІІ століття.

У львівському інституті археології тисячі знахідок зберігають у спеціальних коробках. Там скарби часу будуть допоки у Буську не запрацює власний музей. Місто – одне з найдавніших на Львівщині і унікальне тим що там у всі часи та епохи жили люди.

Якщо не завадить дощ, з понеділка львівські археологи сподіваються знайти сенсаційні знахідки.

Ще одна експедиція вирушає зі Львова на початку наступного тижня. Археологи шукатимуть скарби на території Пліснеськ. Усі пам’ятки ретельно нумерують та описують. А от вільного місця на полицях, де зберігають скарби у фондах інституту, вже майже не залишилось.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: