У Львові перебувала делегація із столиці

У Львові 4-5 липня перебувала делегація Громадської ради при Київській міській державній адміністрації та депутатів Київської міської ради у складі 34 осіб. Усі представники делегації відзначають про свої гарні враження від Львова.

У Львові гості з Києва зустрілися з міським головою Андрієм Садовим, посадовцями міської ради та з громадськими організаціями. Зокрема, Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР розповідала про Інтегровану концепцію розвитку центральної частини м. Львова, Олег Шмід, радник міського голови з питань вело-інфраструктури – про веломережу міста, Галина Бордун, начальник відділу кадрів  - про програму «Перший кар’єрний крок», Інна Свистун, директор КП «Адміністративно-технічне управління» - про впорядкування вивісок, Юрій Лукашевський, начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат Ради»  - про досвід Львова в проведенні громадських слухань.

Окрім офіційних зустрічей, учасники делегації мали екскурсії у Львові.

«Львів справив на нас величезне враження, навіть на тих, хто тут вже бував. Зокрема, люди, які були тут 5 років тому, відзначаються, як місто змінилося – стало охайнішим, впорядкованішим. Тут відчувається вплив Європи, але той вплив, який мотивує і спонукає дбати про своє місто.

Ми побачили, як влада дослухається  до думки громади, ми не знаємо інших міст, де б у прийнятті рішень так враховували думки громади. Вразив рівень організації громадських слухань. Мешканці в будь-який момент можуть висловити свою думку. Місцева демократія, до якої ми так прагнемо, починається з можливості громади доносити до влади свої думки.

З цієї поїдки ми багато візьмемо для себе. Зокрема, як розвивати стару частину міста, цікавою є тема брендування. Окремої уваги заслуговує і те, як мешканці люблять своє місто і гордяться тим, що вони львів’яни.

Ми приємно вражені тим, як міський голова спокійно ходить вулицями міста, вітається з мешканцями. Думаю, що це варто запровадити серед керівників Київської міської державної організації та інших міст України. Дуже дякуємо міському голові за гарний прийом. Ми бачимо чиновників інших міст, зокрема і міст – мільйонників, і їм є чого повчитися у Львова», - зазначила Марина Бурмака, Голова Громадської ради при Київській міській державній адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: