Двох львівських дітей, життя яких було під загрозою, адаптовуватимуть, - Садовий

За розпорядженням міського голови Львова створена комісія, яка вивчає ситуацію щодо дітей, виявлених внаслідок оперативних дій відділу у справах дітей Личаківської районної адміністрації віком 6 і 14 років в складних життєвих обставинах. Про це розповів мер Львова Андрій Садовий.

«Такі ситуації у нас бували і раніше, особливо у радянські часи. Тоді система більш жорстко реагувала.

На сьогоднішній день є моє розпорядження, створена комісія. В Личаківському районі комісія по усиновленню прийняла рішення, у зв’язку з загрозою життю дітей, дітей забрали від батьків. Вони знаходяться в лікарні на вул Пилипа Орлика. Думаю, що перебування в лікарні їм буде корисним, бо є загроза їхньому життю. Батьками мають займатись відповідні органи. Збираються усі матеріали, щоб подавати в суд на позбавлення батьківських прав.

Я собі не можу це уявити. Поруч в будинках роками жили люди, поруч церква, дільничний. Цей випадок – це вершина байдужості громади, це відповідальність громади, яка лежить на кожному з нас.

Чому ця інформація приховувалась? Буде дуже серйозне розслідування. Прокуратура порушила справу. Прокуратура, міліція – всі займають дуже жорстку позицію. Такі речі не можна допускати. Виною є байдужість.

Нема чужих дітей. Завдання громади міста – щоб цих дітей максимально адаптувати. Це буде складний процес, який триватиме роками.

Комісія проведе детальний аналіз. Є дільничний інспектор, який мав володіти інформацією, є дільничний лікар, школа», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, внаслідок оперативних дій відділу у справах дітей Личаківської районної адміністрації  виявлено сім’ю в складі 2 дорослих (батька і матері) та 2 дітей віком 6 і 14 років в складних життєвих обставинах, що загрожували життю і здоров’ю дітей.

За участю відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики ЛМР, відділу у справах дітей Личаківської РА, кримінальної міліції у справах дітей, фахівців Львівського міського центру для сім’ї дітей та молоді діти скеровані в міську дитячу лікарню для обстеження та надання медичної допомоги.

«До відділу у справах дітей  Личаківського району поступив анонімний дзвінок, згідно з яким стало відомо, що сім’я з двома дітьми живуть у неналежних умовах. Проте крім імені матері та орієнтовного району проживання, жодної детальнішої інформації не було. В результаті пошуку за декілька днів було виявлено можливе місце проживання сім’ї з дітьми.

Виїздом на місце з залученням працівників відділу у справах дітей, кримінальної міліції у справах дітей, дільничних інспекторів міліції, Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, медичних працівників наведена анонімом інформація підтвердилась. Діти влаштовані в лікувальний заклад», - повідомили у відділі у справах дітей ЛМР.

Департаментом гуманітарної політики ЛМР проводиться службове розслідування. Матеріали передані в правоохоронні органи для проведення слідчих дій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: