Львівські та польські психіатри провели партнерську зустріч

Тісна співпраця між представниками психіатричної служби Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА та психіатрами невропсихіатричної лікарні ім..Святої Ядвіги м.Ополе (Республіка Польща) розпочалась понад 10 років тому.

Днями, у рамках партнерства в охороні психічного здоров’я, делегація лікарні ім..Святої Ядвіги відвідала Львівщину. Делегація, у складі якої були: Ришард Галла – депутат Сейму Польщі, голова наглядової ради у психоневрологічній лікарні ім. Святої Ядвіги у м. Ополе, Кшиштоф Назімек - директор психоневрологічної лікарні ім. Святої Ядвіги у м. Ополе, Анна Вєніасєвіч – заступник директора з медичних питань, зустрілась з заступником голови Львівської ОДА Іриною Романів, представниками Департаменту охорони здоров’я Львівщини.

Під час зустрічі її учасники обговорили програму довготривалої науково-практичної співпраці в галузі психіатрії.

Ще в 70-80х роках Польща активно долучилася до побудови системи соціальної психіатрії та створення позастаціонарних структур надання середовищної психіатричної допомоги та реабілітації в громаді.

Ознайомившись з цим досвідом заступник голови ЛОДА І.Романів зазначила: "Нам необхідно переорієнтувати свої служби за принципом наближення психіатричної допомоги до пацієнта та їх обслуговування за місцем проживання. Завдяки нашій співпраці можна обмінюватись досвідом та покращувати стан надання допомоги людям, які цього потребують».

Делегація польських психіатрів відзначила, що головною їх метою є підписання між МОЗ Польщі та України Програми дій, яка відкриє довготермінові перспективи для партнерства як на регіональному так національному рівнях.

Учасники партнерської зустрічі дійшли висновку, що головним предметом співпраці є організація спільних заходів, підтримка реабілітаційних програм, що покращують життя психічно хворих осіб в суспільстві та розробка національної програми психічного здоров’я.

Про це повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: