На Львівщині громада висловила недовіру сільському голові?

Львівський стенд

До голови Малехівської сільради п. Володимира Сеньковського у самих мешканців села є багато питань, повідомляють в ГО «СПАС».
Більшість питань селян стосується земельних ділянок. Так, селяни скаржаться в правозахисну громадську організацію «СПАС», що: з порушенням чинного законодавства на думку мешканців були вилучені під індивідуальне будівництво земельні ділянки, які раніше знаходилися у постійному користуванні громадян 10-18 років в урочищах «Памятник», «Грушки», «Болото»; невідома інформація про те, якою земельною площею володіє «Лада-ПЛЮС»; без проведення громадських слухань 37,1 га лісу передано ДП «Галсільліс» (зрізано 6 дубів та викорчовуються інші дерева, у мешканців є фотоматеріали); захоплено ряд дачних ділянок під захоронення (у мешканців є відео-матеріали, складений Акт депутатами); під потреби сміттєзвалища було втрачено шляхом самозахоплення 5,5 га землі; захоплено та перепродано на вторинному ринку 18 га угідь поблизу Київської траси; приховується інформація про кількість земель запасу сільської ради; ділянки під забудову виділялися за списком сільголови, а не за результатами розгляду конкретних заяв і що до цього списку були включені депутати, працівники сільради і пошти включно з прибиральницями.
Не менш важливими для мешканців села Малехів Жовківського району видаються також і питання використання бюджетних коштів. Так, селян цікавить: чи мав місце факт поступлення та використання коштів Світового банку на водопостачання та водовідведення села; як розпорядилися коштами у сумі 5 мільйонів гривень з продажу земельної ділянки ВАТ «Плодовочторгу»; в якій сумі Львівською міською радою були перераховані кошти за землю під сміттєзвалище та на оздоровлення за останніх пять років; яка сума надійшла від мешканців інших населених пунктів за надання дозволів на захоронення на сільському кладовищі; чиїм коштом побудовані торгівельні павільйони біля ринку «Галицьке Перехрестя» і хто є власником місцевого «Автосервісу»; чому сільський голова В. Сеньковський з дружиною, працівниками сільради, окремими депутатами з коханками оздоровлялися за кошти, виділені Львівською міською радою на оздоровлення дітей; невідомі суми коштів, виділені ухвалами на пленарних сесійних засіданнях депутатів Малехівської сільради на оздоровлення сільголови.
Також, окремі скарги жителів Малехова стосуються кадрової політики сільського голови. Так, зокрема В. Сеньковського звинувачують у працевлаштуванні на вигідні посади членів його родини. Йдеться перш за все про дружину очільника села, яка працює на малехівському комунальному підприємстві. Зі слів мешканців, останньою постійно порушується трудова дисципліна – вона практично не відвідує місце праці. А завідувач дитячого садочка, який відвідує 20 дітей, половина з яких з сусідніх сіл та обслуговує 11 штатних працівників, - племінниця сільського голови.
Не подобається селянам і ігнорування їх запитів до сільради. Їм невідомий штатний розпис виконавчих органів сільради, фонд заробітної плати.
«В селі Малехів Жовківського району Львівської області склалася дуже непроста конфліктна ситуація мешканців з сільською радою. Одна сторона конфлікту сільський голова Володимир Сеньковський та його близькі, депутати сільради. Друга сторона – самі мешканці, які народилися та все своє життя прожили в селі.
Непрозорість роботи сільради, це найперше джерело непорозуміння. Порушення законів України, прав громади зможуть виявити та довести профільні перевірки, судові рішення. Проте відновити довіру своїх односельчан – може тільки сама влада своїми діями на користь громади.
У людей викликає подив і статки сільського голови. Його житловий будинок в Малехові є певно найбільший. Селяни подейкують, що другий будинок В. Сеньковського є в Брюховичах і нагадує величезний палац біля лісу.
Хотілося б нагадати, що виключно тому, що жителі Малехова не довіряють сільському голові В. Сеньковському – 30 травня було зірвано виконання доручення президента України, яке стосувалося виділення 9 га Малехівської землі під будівництво логістичного центру «Укрпошта».
На мою особисту думку, якщо протистояння громади з сільською владою зайшло вже так далеко, доцільно провести дострокові вибори. І жителі села оберуть для себе нову владу, якій будуть довіряти» - зазначив заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: