Садовий мріє про власний комунальний парк

Мер Львова переконаний, що Львову потрібен великий комунальний парк автобусів для якісного надання послуг з перевезення мешканцям.

«У 90-му році у Львові був експеримент, коли, всупереч здоровому глузду, був знищений весь автобусний транспорт міста. Всі автостанції продали приватникам. Територію, де було міське комунальне АТП, також продали. Місто залишилось один на один з приватними перевізниками.

Сьогодні ми ситуацію виправляємо. Це важко. У більшості міст Європи громадський транспорт є комунальним. Нема проблем з перевізниками, ніхто нікому не ставить ультиматуми. Є можливість контролювати ситуацію. Але треба інвестували великі кошти. Якщо ми сьогодні не виділяємо кошти на купівлю великих автобусів, де вони з’являться? При сьогоднішній ціні 2 грн приватник їх не купить. Але ми розуміємо, в якій складній економічний ситуації ми живемо. Люди не мають грошей. Я максимально тримаю цей тариф, наскільки можу.

Відбулись громадські слухання. Люди висловили свою чітку позицію. Ці слухання були за ініціативи самих перевізників. Було багато зауважень по графіках руху, по чистоті, по поведінці водіїв. Якщо перевізники це виправлять, люди відчують ці зміни, будемо говорити. Наразі питання підвищення вартості не стоїть. Єдине, що людей влаштовує у транспорті – це ціна. Ця ціна сьогодні не дає можливості розвивати громадський транспорт. Це правда. Але у нас нема можливостей людям платити більше.

Ми повинні мати свій комунальний автобусний парк. Тоді ніхто не буде диктувати умови. Я буду переконувати, щоб ми такі кроки робили», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: