Садовий знову пообіцяв 50 км велодоріжок

У місті тривають активні ремонтні роботи. Як розповів міський голова Львова, сьогодні для проїзду будуть обмежені ще дві ділянки доріг – вул Б.Хмельницького та вул Замарстинівська. Ці роботи планують завершити до початку опалювального сезону.

«Сьогодні ми перекриваємо вулицю. Розпочнуть знімати контактну мережу і до кінця тижня там розпочнеться активна ремонтна фаза. Це одна вітка з вул Городоцькою. Треба максимально використати літній період, а також перші місяці осені, щоб вийти вже вкінці року з нормально відремонтованою ділянкою дороги.

Це кошти ЄБРР. Вони не мають залежності від казначейства. Коли мова йде про кошти нашого бюджету – це роботи, які ми проводимо по Варшавській, Січових Стрільців, Пекарській, Горбачевського – важче. Але роботи також будуть зроблені відповідно до графіків. По Горбачевського закінчення робіт в липні, по Пекарській – до кінця серпня, бо там міняють мережі, по вул Січових Стрільців – відрізок від вул Словацького до вул Костюшка буде завершений до кінця липня і від Костюшка до Гнатюка буде завершений до кінця серпня. По Варшавській також до кінця липня роботи будуть завершені.

Це можна було б завершити швидше. Коли підписували угоди, ми брали критичний термін. Я думав, що ці роботи підрядники виконають швидше, щоб було більше комфорту для мешканців. Але через казначейство ми не можемо зробити це швидше. Будемо вимагати вкладатись у графіки.

Ми не можемо не робити роботи. Були проблеми по вул Горбачевського. Фірма вичерпала весь свій ресурс. На тиждень вони відпустили людей. Проплатили аванс 500 тис грн. Люди вийшли і зараз працюють.

Роботи по Європейському банку мають тривати до кінця року. Важко сказати конкретний день, бо це мережі. На жаль, у нас були випадки на вул Городоцькій, коли по проекту було одне, а реально виявили інше. Якщо треба, будемо робити коригування. Хочемо закінчити до опалювального сезону. Важливо зараз підряднику отримати кошти на оплату ПДВ – це більше 20 млн грн. Ці кошти кілька тижнів лежать у казначействі. Вони б ці кошти могли використати за призначенням, щоб пришвидшити виконання робіт», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів мер, під час реконструкції доріг також прокладають велосипедні доріжки. До кінця цього року буде збудовано 50 км велошляхів.

«Ми ремонтуємо дороги і велодоріжки. До кінця цього року будемо мати 50 км окремих велосипедних доріжок. Ми маємо 570 км доріг у Львові, 268 км треба, щоб ми мали велосипедних доріжок. Щоб кожна друга вулиця мала велосипедну доріжку. Щоб усі мешканці могли користуватись ровером як транспортним засобом. Буде менше заторів і люди будуть себе краще почувати», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер зазначив, що за умови якісного фінансування та впевненості у завершенні робіт вчасно, розпочнуть ремонт вул Героїв УПА.

«Усі тендери у нас відбуваються відповідно до бюджетних призначень. Якщо ми отримаємо можливість кошти підряднику перерахувати авансом, і будемо мати гарантію, що ми цю дорогу зробимо цього року, ми роботу розпочнемо. Я не буду ризикувати по жодній дорозі, яка може залишитись не завершеною», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: