У Львові тривають ремонтні роботи у закладах освіти. Фото

У Львові продовжується ремонтна кампанія у закладах освіти. Зокрема, у Залізничному районі тривають роботи у 5 освітніх об’єктах. У гімназії «Гроно» на Левандівці зараз облаштовують систему опалення.

У НВК «Школа І ступеня-гімназія «Гроно» тривають роботи з ремонту системи опалення – тут замінюють магістралі та радіатори. На це у бюджеті міста передбачено 200 тис грн. Зараз роботи тривають у тому крилі гімназії, де навчаються старші класи – І, ІІ та ІІІ поверхи. Зауважимо, у початковій школі ремонт системи опалення провели за кошти батьків.

«У нашій школі, як і в багатьох інших у Львові, зараз відбувається ремонт опалювальної системи за кошти міського бюджету. Наразі здійснюється капітальний ремонт частини опалювальної системи гімназії на суму 200 тис. грн. Підрядник обіцяє виконати роботи до середини серпня для того, щоб до початку навчального року ми встигли прибрати, помалювати. Сподіваємось, тепер тепловіддача буде кращою, енергоспоживання буде меншим.

Приємно, що батьки, розуміючи проблему міста і потреби навчального закладу, долучаються до ремонтних робіт, і за спонсорської допомоги батьків також було здійснено монтаж частини нових радіаторів у початковій школі. За батьківські кошти зараз також ремонтуються кабінети, повністю замінюємо кришки столів та додаємо нові столи у їдальні», - Наталія Сомик, директор НВК «Школа І ст. – гімназія «Гроно».

Загалом у Залізничному районі Львова зараз тривають ремонтні роботи на 5 об’єктах: заміна система опалення в гімназії «Гроно», ремонти туалетів – у школах №65, 75, фізико-математичному ліцеї, ремонт системи опалення в садочку №160. З 10 липня планується розпочати ремонт системи опалення в садочку №139, з 15 липня – ремонт санвузла в школі №15, зі серпня – ще 2 об’єкти.

Цього року у закладах освіти буде проведено ремонтів на 22 млн. грн – це 60 об’єктів, а також 27 шкіл з санвузлами (туалети).

«У цьому навчальному році були проблеми із системою опалення в гімназії «Гроно», тому заклад було внесено до переліку об’єктів, ремонти у яких мали би фінансуватися з бюджету розвитку. Зараз тут проводяться роботи з заміни радіаторів, магістралей.

В цілому на ремонт у навчальних закладах цього року передбачено 22 млн грн на 60 освітніх об’єктів. Окремою стрічкою ми проводимо ремонти у санвузлів у 27 навчальних закладах.

zvar1 zvar2

Основним пріоритетом при складання списку цих об’єктів було відновлення дошкільних груп у приміщеннях, вивільнених від оренди, а також ті об’єкти, де не були завершені вже розпочаті роботи», - розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

Довідка

У НВК «Школа І ст. – гімназія «Гроно» навчається 1126 учнів, функціонує 40 класів.

У 2005 році за кошти міського бюджету виконано роботи  із влаштування шатрового даху на суму 217,31 тис. грн. У 2008 році за рахунок загального фонду міського бюджету для школи придбано комп’ютерний клас конфігурацією 10+1. Частково поповнено бібліотечний фонд школи. У 2009 році  за кошти міського бюджету виконано роботи  із ремонту системи дощових стоків на суму 27,01 тис. грн. та за рахунок загального фонду міського бюджету для школи придбано хімічний клас з інтерактивною дошкою.

У 2010 році за кошти міського бюджету виконано роботи з реконструкції системи опалення  на суму 112,33 тис. грн. У 2011 році за кошти міського бюджету виконано роботи із ремонту системи опалення на суму 59,36 тис. грн. та виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт спортивного залу на суму 29,35 тис. грн. У 2012 році за кошти міського бюджету виконано роботи з капітального ремонту системи опалення на суму 34,4452 тис. грн. За період з 2005 до 2013 року в школу інвестовано загалом – 680 тис грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: