У Львові зросте тариф на теплопостачання?

Питання тарифу за тепло у місті розглядатимуть на наступному пленарному засіданні, яке відбудеться 18 липня. Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, працівники міських теплопостачальних підприємств виступили з ініціативою серйозного обговорення питання про оплату за теплові послуги та тарифи, за якими мешканці сплачують ці послуги. Тепловики переконують, що саме двоставковий тариф дає змогу проводити в місті у літній період активну ремонтну кампанію з заміни теплових мереж на ізольовані, що надалі дає економію в ресурсах  і втрати зменшуються з 40% до 6-7%.

«Я мав серйозну розмову з активом керівників наших теплопостачальних підприємств. Вони мене запрошують на гостру розмову. Думаю, вони також запросять депутатів. Вони попросили взяти тайм-аут, щоб це питання ми розглянули на сесії міської ради 18 липня. Я підписав розпорядження про скликання пленарного засідання на 18 липня.

Це питання надзвичайно важливе для підприємства, для людей, які там працюють, для громади. Я хочу особисто бути присутнім, коли це питання буде розглядатись. Попередньо на пленарному засіданні я не міг брати участь,  бо тоді відбувалась Колегія міністерства регіонального розвитку, був присутній Віце-прем’єр-міністр. Я хочу послухати усі аргументи, щоб ми були у збалансованій позиції.

Чому у Львові експериментують? Я хочу, щоб ми усі були відповідальні і не приймали не продуманих рішень. Це життєдіяльність міста. Може хтось забув 2005 рік, зиму 2006 року, коли перекривали вул Стрийську, міст на Рясне, коли десятки будинків були без тепла, коли були надзвичайні ситуації. Минулий рік та позаторік таких проблем не було. Всі будинки вчасно отримують опалення. Цього року ми ремонтуємо 20 км мереж на теплоенерго, де сьогодні втрати на мережах є 40%. Ремонтуючи і вкладаючи нові ізольовані труби, ми втрати зменшуємо до 6-7%. Так і Залізничнетеплоенерго – ми цього року ремонтуємо близько 5 км теплових мереж. Треба бути дуже виваженими і не експериментувати життям людей», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: