Львів отримає 5 німецьких трамваїв

«Львівелектротранс» повністю отримав кошти, які блокувало казначейство. Крім виплати зарплат, ідеться про кошти на розмитнення німецьких трамваїв, які закупили для потреб міста. Коштували трамваї по 50 тисяч євро.

Про це у коментарі ZAXID.NET повідомив директор ЛКП «Львівелектротрас» Орест Козак.

«Це вживані німецькі трамваї, які ми мали можливість купити за кошти ЄБРР для потреб міста. Ми цим займаємося рік, і вже справа йде до завершення. Ми вже отримали два трамваї. Вони зараз перебувають у депо на вулиці Городоцькій, 185. Третій вже в дорозі, згідно з графіком доставки. Максимально до 21 липня ми отримаємо всі 5 трамваїв», - розповів він.

Наразі трамваї, які вже прибули до Львова, не виходять на рейси – не завершена процедура їх оформлення. Адже кошти на розмитнення підприємство отримало тільки сьогодні. Також тривають техогляд і перевірка безпечності транспортних засобів. За прогнозом Ореста Козака, до кінця липня нові трамваї уже будуть готові на виїзд.

«Але у зв’язку з тим, що на сьогоднішній день тривають ремонтні роботи по Львову, гострота потреби цих трамваїв відпала», - додав він.

Нагадаємо, ЄБРР упродовж 10 років надасть 38 млн євро на модернізацію та дорожньо-транспортну інфраструктуру Львова.

Як інформував Орест Козак у лютому, один трамвай коштуватиме 40 тис. євро і видатки на транспортні послуги, тобто за один трамвай потрібно буде заплатити 0,5 млн грн. Орест Козак зазначив, що виготовлення нового трамваю коштує 12-15 млн грн.

За його словами, німецькі трамваї 1998 року випуску, а реконструкція транспортних засобів зроблена у 2003 та 2007 рр. і вони відповідатимуть усім нормативам ще 15 років. Орест Козак також розповів, що німці вкладуть 5 млн грн у капітальний ремонт трамваїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: