Львівщина потребує 36,1 мільйона для людей із психічними розладами

12717889_1288754777806490_1708277354698148366_n
Якщо ви забули, що продукувала радянська легка примословість, то ось. Рябеньке, страшненьке і ніяких шансів показати принади тіла.

Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич провів нараду з керівництвом департаменту соціального захисту населення ОДА щодо стратегії розвитку соціальної сфери у ІІ півріччі 2013 року.

Як повідомив Богдан Матолич,  відповідно до нових соціальних ініціатив Президента України, заплановано збільшити допомогу малозабезпеченим сім’ям з дітьми, а також збільшити надбавки на догляд за дитиною-інвалідом, яка потребує постійного стороннього догляду.

Також передбачається створення упродовж 2013-2014 років мережі центрів денного перебування для дітей-інвалідів (відділень при реабілітаційних центрах).

Зазначимо, що в області вже функціонує 8 центрів соціальної реабілітації для дітей-інвалідів, з них 2 створено у І півріччі 2013 року, ще один планується відкрити у ІІ півріччі.

Окрім того, під час наради зазначалось, що фінансові потоки через органи соціального захисту в поточному році досягли близько трьох мільярдів гривень.

Як повідомляють у департаменті соціального захиту населення облдержадміністрації, на сьогодні є потреба збільшення асигнувань на виплату допомоги по догляду за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, в сумі 36,1млн. гривень. Про це вже поінформовано Міністерство фінансів України.

Варто також відзначити, що фінансування обласних програм здійснюється відповідно до затверджених планів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: