Ніколаєнка здивували рейтинги вишів, які уклав Табачник

Львівський національний університет імені Івана Франка і Національний університет «Львівська політехніка» належать до провідних вишів України, тому дивують їх низькі позиції у рейтингах, які уклало Міністерство освіти і науки за підсумками діяльності 2012 року.

Таку думку висловив у коментарі ZAXID.NET колишній міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко.

У топ-10 класичних університетів, за версією Міносвіти, ЛНУ Імені Франка – шостий, а «Львівська політехніка» – остання.

«Не знаю, що трапилося з «Львівською політехнікою». Наскільки мені відомо, міністр Дмитро Табачник – у досить гарних стосунках із ректором Юрієм Бобалом. Тож говорити про упереджене ставлення я б не наважився. Скажімо, інший університет – я б міг допустити, що є там таке (упередженість, - ред.), а з ректором Політехніки вони дружать, тож, напевно, це об’єктивний рейтинг», - зазначив він.

На думку Станіслава Ніколаєнка, «Львівській політехніці», принаймні за досвідом попередніх років, мало б належати мінімум третє місце – після Київської і Харківської політехнік.

«Це, мабуть, «Львівська політехніка» зовсім не працює, ледарі там сидять – у нас вона була серед технічних друга-третя-четверта», - додав він.

Також, на думку екс-міністра, Львівський національний університет імені Івана Франка мав би займати у такому рейтингу хоча б третє місце.

«А зрештою ви давно в університеті були – в гуртожитках, по лабораторіях, павутиння там бачили? Нічого дивного у цьому немає. Якщо у ЛНУ забирають право захищати докторські дисертації з історії, то це або упереджене ставлення, або щось в університеті діється не те. Та все ж шосте місце, на мою особисту думку, трохи низькувате», – додав Ніколаєнко.

Нагадаємо, Міністерство освіти склало рейтинг вищих навчальних закладів за результатами їх діяльності 2012 року. Рейтинг складається із топ-10 класичних університетів, технічних університетів, вишів у сфері «Технології, будівництво та транспорт», «Педагогічні, гуманітарні, фізичне виховання та спорт», «Культура, мистецтво, дизайн», «Охорона здоров’я», «Аграрні», «Економіка, фінанси, управління, підприємництво», «Право, правоохоронна діяльність, цивільний захист, безпека життєдіяльності».

На думку екс-міністра, складати рейтинг вишів за категоріями доцільніше, ніж загальний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: