У Львові триває безстрокова акція з прийому ртуті від населення

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, 5 липня на вул. І.Франка (Галицький  район), виявлено розлив металевої ртуті в коридорі на першому поверсі триповерхового житлового будинку. Відділенням радіаційно-хімічного та біологічного захисту ЗТС ГУ ДСНС в Львівській області було проведено збір механічним способом 2 грамів ртуті.

У зв’язку з випадком, що трапився, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР нагадує про безстрокову акцію, що триває у місті Львові «Дні прийому ртуті у населення м. Львова». Ця послуга безкоштовна, безстрокова та покликана зменшити вплив такої хімічно-небезпечної речовини як ртуть на здоров’я мешканців міста.

«Ми звертаємось і закликаємо мешканців міста, якщо у вас чи ваших знайомих випадково зберігається ртуть у будь-яких ємностях, або ртутовмісні апарати чи прилади, їх можна здати за адресою: м. Львів, вул.Стефаника, 4, к.6», - наголошує начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

До слова, управління з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту  населення ЛМР минулого року зібрало 107 кг ртуті, вже цього року мешканці здали 16 кг 702 г цієї небезпечної речовини.

Управління також звертається до населення з такими порадами:

  • Якщо розлилася ртуть, передовсім слід позачиняти двері, щоб не допустити потрапляння парів ртуті в інші приміщення, в якому розлили рідке срібло.
  • Підошви взуття слід промити хлорним розчином, щоб не рознести отруту в інші кімнати.
  • Кульки металу можна зібрати спринцівкою або на папір і вкинути зібране в банку, заповнену водою.
  • Коли всі видимі частини зібрано, промийте місце, де розлилась ртуть, хлорним розчином.
  • Потрібно добре провітрити кімнати.

В разі виникнення питань можна звернутися за тел.261-40- 83

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: