Жванія і Ставнійчук розкажуть про конституційну реформу

Постійний Представник Програми розвитку ООН в Україні Алессандра Тісо, яка в червні цього року вступила на посаду, 11 липня у Львові дасть свою першу в Україні прес-конференцію.

11 липня у Львові об 11.45 год відбудеться прес-конференція на тему: «Реформа місцевого самоврядування 2013: співпраця Уряду, ПРООН  та міських рад». У прес-конференції візьмуть участь:

  • Давид Жванія, голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування;
  • Марина Ставнійчук, керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України;
  • Алессандра Тісо, Координатор системи ООН, Постійний Представник ПРООН в Україні, яка в червні цього року вступила на посаду. Це буде перша  прес-конференція пані Тісо в Україні;
  • Гуідо Бельтрані,  Директор Швейцарського бюро співробітництва  в Україні;
  • Андрій Садовий, міський голова Львова.

В рамках зустрічі з журналістами обговорюватиметься хід реформи місцевого самоврядування. Експерти також обговорять успішні інноваційні практики, націлені на покращення якості муніципальних послуг, що були впроваджені в містах України за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Швейцарського бюро співробітництва. Серед них залучення громадян до процесів прийняття важливих рішень в місті, впровадження систем управління якістю при наданні муніципальних послуг відповідно до міжнародного стандарту ISO, впровадження електронного документообігу та інших елементів електронного врядування в роботу міських рад, реформування житлово-комунального господарства. Такі проекти були впроваджені в 29 містах-партнерах проекту ПРООН  «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку», який підводить підсумки 9-річної роботи в містах України,  одним з яких було місто Львів.

Прес-конференція відбудеться 11 липня (початок об 11.45 год) у готелі «Дністер» (вул. Матейка, 6), зала «Олександер» на 1 поверсі.

Для акредитації та отримання докладнішої інформації, просимо звертатися до Галини СМІРНОВОЇ, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв’язків ПРООН/МПВСР за тел. +38 (044) 584-34-75, (066)2924583.

Довідка

Проект Програми розвитку ООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку», реалізовувався за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації, був започаткований у квітні 2004 року з метою сприяння демократичному врядуванню та покращенню якості життя у містах України. Проект працював на національному, муніципальному рівнях та рівні громади. Основною  метою проекту ПРООН/МПВСР  була розбудова спроможності місцевих громад та муніципалітетів співпрацювати та  реалізовувати  заходи для зміцнення місцевого соціально-економічного та  екологічного врядування для сталого розвитку. З 2004 до 2012 р. Було підтримано 309 проектів місцевих громад, що покращили якість життя більше 280 тис. мешканців міст. Більше деталей на сайті msdp.undp.org.ua.

 

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку, організацією яка виступає за позитивні зміни та надає країнам доступ до джерел знань, досвіду та ресурсів задля допомоги людям в усьому світі будувати краще життя. Ми співпрацюємо з 177 країнами світу, допомагаючи їм знаходити власні шляхи розв'язання глобальних та національних проблем в галузі людського розвитку. Покращуючи свої власні можливості, вони мають змогу використовувати досвід та знання співробітників ПРООН та широкого кола наших партнерів. Більше інформації про діяльність  ПРООН – на http://undp.org.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: