12-13 липня Львів вдесяте прийме Міжнародне ралі «Галіція» (відео)

У середу, 10 липня, у прес-центрі ТРК «Львів» пройшла прес-конференція присвячена Міжнародному ралі «Галіція», що пройде найближчими вихідними, 12-13 липня, у Львові та Львівській області.

Про особливості цьогорічного ювілейного ралі «Галіція» в прямому ефірі інтернет трансляції ТРК «Львів» та в ефірі Львівського радіо розповіли: спортивний директор Чемпіонату України з ралі Михайло Лойленко, керівник проекту "Чемпіонат України з ралі" Сергій Жила та начальник управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Юрій Майборода.

Зокрема Михайло Лойленко нагадав присутнім, що урочиста церемонія відкриття Міжнародного ралі «Галіція» відбудеться 12 липня о 19:30 на площі перед Театром опери та балету у Львові.

Інформаційний партнер заходу – ТРК «Львів». Пряму трансляцію події можна побачити в ефірі ТРК «Львів» 12 липня з 19:30 до 20:30 год.

Організатори також розповіли, що наступного дня, 13 липня, зранку, екіпажі випробують себе та бойові машини на гравійних трасах Львівщини. Ще до початку змагань, 13 липня о 7:30 від монументу Слави (вул. Стрийська) до глядацьких фан-зон вирушать спеціальні автобуси. А вже увечері, о 17:30, львів’яни та численні гості міста знову таки на площі перед Театром опери та балету у Львові стануть свідками церемонії нагородження переможців Міжнародного ралі «Галіція».

«Цього року 10-е Ралі Галіція відбудеться не лише в статусі третього етапу Чемпіонату України, а також вперше в своїй історії увійде в календар Кубка Європи. Окрім того, змагання стало сумісним етапом українського та білоруського Чемпіонатів. Ніколи раніше гравійні гонки нашого Чемпіонату з ралі не набували статусу офіційних етапів першостей інших держав», - зазначив керівник проекту "Чемпіонат України з ралі" Сергій Жила.

Спортивний директор Чемпіонату України з ралі Михайло Лойленко наголосив, що у списку учасників змагань - гонщики з Італії, Росії, Білорусії.

«Всього бажання випробувати свої сили в цій гонці виказав 51 екіпаж. Гонщики змагатимуться у десяти залікових категоріях: п'яти національних і п'яти міжнародних. За перші три позиції турнірної таблиці боротимуться лідери заліку: це киянин Олексій Кікірешко, який очолює чемпіонат з 83 заліковими очками, його земляк, бронзовий призер Чемпіонату світу з ралі 2012 року, Валерій Горбань і харків'янин Антон Кузьменко. Однак, це ще не всі претенденти! Чималу небезпеку для конкурентів представляє і п'ятикратний чемпіон України Олександр Салюк. Дві невдалі попередні гонки відкинули Салюка на п'ятий рядок і він неодмінно спробує відігратися у Львові», - розповів Михайло Лойленко.

Організатори цьогорічного ралі підготували й сюрприз для львів’ян  у вигляді «Ралі-Таксі», яким зможе скористатися кожен львів’янин, що візьме участь в розіграші поїздки. Переможець акції отримає змогу проїхати одну із спецділянок в кабіні бойової машини з легендарним пілотом, колишнім чемпіоном СРСР Олександром Салюком-старшим.

Організатори також зазначили, що програмою ралі передбачено 8 спецділянок і вони пройдуть переважно гравійними трасами Львівської області. Географія ралі охоплює дороги в районі населених пунктів Миколаїв, Новий Розділ, Тростянець, Стільсько, Діброва. Всього учасникам доведеться подолати дистанцію 425 км, з яких 150 км - це бойові спецділянки. А дві основні фан-зони для глядачів будуть розміщені в селі Красів і в районі сіл Стільсько і Діброва.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Юрій Майборода запевнив присутніх, що мешканці населених пунктів, повз які будуть проходити змагання перебуватимуть у безпеці.

«Дороги, якими пролягає маршрут ралі, відремонтовані. Мешканці населених пунктів, через які будуть проходити змагання, попереджені. Задля безпеки задіяні військовики та міліціонери, створено обласний оргкомітет по організації дійства. Все знаходиться під постійним контролем голови ЛОДА. Задіяні усі служби облдержадміністрації, що причетні до заходу», - зазначив Юрій Майборода.

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: