Євробаскет 2015 та Олімпіада 2022 року розвивають «Фестивальну Україну»

Україна буде подавати заявку на проведення Зимової Олімпіади 2022 у Львові. Про це під час бізнес-форуму на НСК «Олімпійський» заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

У листопаді 2013 року представники держави повинні подати Міжнародному олімпійському комітету (МОК) декларацію про намір України кандидувати на право проведення Зимової Олімпіади, а у березні 2014 року - надати відповідний заявковий документ.

«Проекти Євробаскет-2015 та Олімпійська надія-2022 забезпечать успіх країни у різних сферах її розвитку та сприятимуть формуванню її позитивного іміджу», - розповів «Укрінформу» Олександр Вілкул.

«Бажання гостей відвідати нашу країну, приїхати сюди знову, їхні позитивні враження з часом конвертуються у конкретний прибуток і сприятимуть економічному зростанню. І тоді ще більше українців зможуть сказати, що пишаються своїм громадянством, країною», - відзначив Віце-прем’єр.

Він додав, що уважно проаналізувавши роботу найбільших міжнародних фестивалів, вже організовується новий проект національного масштабу - «Фестивальна Україна».

«Буде створено інтернет-портал, за допомогою якого користувачі з усього світу зможуть дізнатися про всі культурні події у нашій країні та взяти в них участь. Адже українцям насправді є що показати і чим пишатися», - розповів Олександр Вілкул.

За його словами, українці працюють над розвитком національного туристичного потенціалу країни. Про це свідчить удосконалення в транспортній інфраструктурі, та створення якісно нових можливостей індустрії туризму.

«У містах з'явилися хороші готелі. Сьогодні є можливість приїхати і прилетіти до Києва, Дніпропетровська, Львова, Харкова, Одеси, Криму з країн СНД і далекого зарубіжжя. Проте ми повинні працювати над створенням комфортного середовища. Ми говоримо не тільки про гарну природу і смачну кухню, але про доброзичливих людей, чисті доглянуті міста і села, якісний сервіс», - резюмує Віце-прем’єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: