Садовий обговорив із Тісо три проекти

Міський голова Львова Андрій Садвоий зустрівся з координатором системи ООН, постійним представником ПРООН в Україні АлессандроюТісо.

«Для людини, яка ніколи не була тут, Львів – як відкриття перлини. Інфраструктура дозволяє почуватися у Львові комфортно. Тут відчувається дух культури, дух знань, але місто є модерне», - зазначила Алессандра Тісо.

Під час зустрічі обговорили можливість спільної реалізації трьох проектів, повідомила прес-служба ЛМР.

«У Львові працюють над впровадженням е-урядування. Хочемо встановити електронні кіоски у кожному Центрі обслуговування мешканців, і щоб ПРООН була нашим партнером. Моя мрія, щоб все було в електронному вигляді, без паперу. Ми беремо за приклад успішні міста, які це впровадили.  Вивчали досвід Талліна, Копенгагена, вони мають великий успіх у цьому.

Друге – це публічні дебати на комунальні теми, щоб доносити до мешканців інформацію на різні теми. Про необхідність змін у певних сферах.  Життя у Радянському союзі привчило, що люди повинні сидіти і чекати, поки влада їм щось зробить. А громадяни мають бути учасниками колективних змін, а політики мають зрозуміти глибину відповідальності», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також міський голова розповів про програму «Стоп Алкопоп».

«В Україні спостерігається динаміка споживання дітьми слабоалкогольних напоїв. Така проблема була і в Європі, але її вирішили завдяки збільшенню акцизу, роз’ясненням, і цей пік пішов вниз. В Україні на державному рівні така робота не ведеться. Я виступив з такою ініціативою і прошу сприяння ПРООН», - розповів Андрій Садовий.

За словами Алессандри Тісо, усі три проекти є цікаві.

«Після мого повернення до ООН всі ці питання будуть обговорені там. Для нас велика честь втілювати тут співпрацю з інноваційними лідерами. Найуспішніші проекти  - це ті, які реалізовуються під егідою мотивованих лідерів. В е-урядуванні та публічних громадських слуханнях ми маємо великий досвід і можемо ним поділитися. Щодо третього проекту, то тут може бути співпраця з ЮНІСЕФ. Це цікава і благородна справа і ми будемо піднімати цю тему при нашій зустрічі з іншими мерами», - зауважила АлессандраТісо.

Довідка

Програма розвитку ООН (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку, організацією яка виступає за позитивні зміни та надає країнам доступ до джерел знань, досвіду та ресурсів задля допомоги людям в усьому світі будувати краще життя.

ПРООН співпрацює з 166 країнами світу, допомагаючи їм знаходити власні шляхи розв’язання глобальних та національних проблем в галузі розвитку з використанням досвіду та знань співробітників ПРООН та широкого партнерів.

ПРООН допомагає країнам, що розвиваються, отримувати та використовувати технічну допомогу ефективно. У всіх видах діяльності ПРООН виступає на захист прав людини та створення рівних соціальних можливостей для жінок та чоловіків.

ПРООН впроваджує свою діяльність в Україні з 1993 року та підтримує національні зусилля у досягненні Цілей розвитку тисячоліття шляхом впровадження низки своїх проектів задля покращання достатку українського народу.

В Україні чотири головні сфери нашої діяльності в галузі розвитку зосереджуються на:

  • демократичному врядуванні та забезпечення доступу до правосуддя;
  • подоланні бідності, досягненні процвітання та українських Цілей розвитку тисячоліття;
  • місцевому розвитку та забезпеченні безпечного середовища для людського розвитку;
  • на енергетиці та навколишньому природному середовищі (ВІЛ/СНІД, зміни клімату);

В кожній з цих тематичних сфер ПРООН намагається забезпечити баланс між впровадженням заходів щодо розробки політико-правових документів, аналітично-дорадчою діяльністю, заходами з поліпшення спроможності національних партнерів та окремими пілотними проектами.

Спільні зусилля ПРООН, Уряду та народу України спрямовані на запровадження та подальше просування головних принципів демократичного врядування на всіх рівнях, шляхом підтримки адміністративної реформи та залучення громадянського суспільства до участі у процесі прийняття рішень. Програми щодо малого та середнього підприємництва та проекти з надання соціальної допомоги сприяли економічному розвитку країни. ПРООН також виступає на захист концепції сталого розвитку, як істотної політики та наголошує на важливості розвитку мереж НДО екологічного спрямування.

ПРООН в Україні продовжує підтримувати Уряд у досягненні європейських стандартів політики, інституційної спроможності шляхом трансформації відносин між державою та населенням, впровадження ефективної децентралізації, діяльності приватного сектору у більш ліберальній ринковій економіці, заохочення громадян користуватися рівними можливостями доступу до послуг, здійснення прав людини та процвітання.

ПРООН досягає своїх цілей у тісній співпраці з іншими агенціями ООН, донорами та партнерами, користуючись досвідом міжнародних експертів та кращим національним досвідом. У своїй діяльності ми використовуємо найкращий глобальний досвід, пропагуємо гендерну рівність та основи суспільства, пристосованого до вимог глобальної економіки.

У березні 2011 року Система Організації Об’єднаних Націй в Україна та уряд України підписали Рамкову програму допомоги для України, яка була розроблена на базі Звіту щодо загальної оцінки потреб країни. Згідно із визначеною стратегією допомоги, агенції ООН разом з Урядом України координуватимуть свої програми/проекти, розроблятимуть об’єднані ініціативи та плани на 2012-2016 роки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: