Тісо відвідала Бібрку. Фото

Координатор системи ООН в Україні Алессандра Тісо зустрілась із громадою міста Бібрка для обговорення результатів впроваджених ініціатив із енергозбереження у дитячому садочку та успіхів громади у рамках впровадження спільного проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ».

У громаду м. Бібрка Перемишлянського району завітала Координатор системи ООН і Постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Алессандра Тісо для зустрічі і огляду результатів діяльності організації громади «Поклик». Гості, партнери організації громади і запрошені оглянули результати впровадження першого мікропроекту громади «Енергозберігаючі заходи в ДНЗ «Сонечко». Актив організації громади завзято презентував свої успіхи та плани, а також розповів про інші ініціативи, які стали можливими завдяки активній участі громади у впровадженні другої фази Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Партнери організації громади «Поклик» із захопленням розповідали про спільні ініціативи і переконливо засвідчили, що активні дії членів громади мотивують інших на співпрацю для вирішення актуальних проблем місцевого розвитку.

Пані Тісо також зустрілася із представниками обласної державної адміністрації та обласної й районної рад, які забезпечують партнерську підтримку впровадженню покращень, вкрай необхідних мешканцям краю. Під час зустрічі також обговорили питання підвищення енергоефективності, екології, поширення методології Проекту МРГ, європейських стандартів документообігу, створення енергетичного кластеру Львівщини. Учасники підкреслили, що за 2 роки впровадження другої фази спільного Проекту вдалось досягти високої активності і мобілізації громад та покращити комунікацію між партнерами. Загалом, у Львівській області 54 села, 1 селище міського типу та 2 міста поліпшують умови життя мешканців завдяки участі у Проекті. Впроваджені енергозберігаючі заходи у садочках та школах (43 МП); енергозбереження у вуличному освітленні (5 МП); реконструкцію закладів охорони здоровя (4 МП) і заходи із забезпечення водою (2 МП).

Європейський Союз та Програма розвитку ООН в Україні сприяють місцевому розвитку, орієнтованому на громади в Україні впродовж багатьох років. Проект є спільною ініціативою Європейського Союзу та Програми розвитку ООН і впроваджується на Львівщині на засадах партнерства з обласною державною адміністрацією та обласною радою. «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2» має на меті створити передумови для довгострокового сталого соціального та економічного розвитку на місцевому рівні шляхом посилення місцевого врядування та реалізації ініціатив громад на усій території України. Для прийняття спільних рішень та ефективного розподілу ресурсів застосовується методика соціальної мобілізації місцевих громад, органів державної влади та місцевого самоврядування, НУО та приватного сектору. На сьогодні, вже близько 800 тисяч українців, що мешкають у сільській місцевості та містечках (до 10 тис. осіб) в усіх областях України та в АР Крим покращили умови життя завдяки участі у Проекті. Досить часто 45%, а часто й більша частина матеріальних внесків у виконання проектів за участі місцевих громад надходить від місцевих адміністрацій. Це є значним внеском у розвиток самоврядування в Україні, оскільки мешканці пересвідчуються в тому, що на місцевому рівні їхні органи влади/самоврядування можуть компетентно та ефективно надавати послуги населенню, виконувати дані їм обіцянки та відчутно покращувати своєю діяльністю життя місцевої громади.

piatak1 piatak2 piatak3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: