У Львові відбувається засідання Національного форуму міст-партнерів

У Львові розпочалося щорічне засідання Національного форуму міст-партнерів проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку»  «Підведення підсумків та погляд у майбутнє: досвід муніципальної програми врядування та сталого розвитку». Після вітальних слів розпочалась перша панельна дискусія.

«Сьогодні чи 657 років назад, коли Львів отримав Магдебурзьке право, проблеми, мабуть, були однакові: розуміє держава  чи не розуміє, що таке місцеве самоврядування. Сьогодні, як правило, на міста дивляться як на солом’яного бичка, якого треба порвати на частини. Ми, наприклад, бачимо як зменшуються повноваження органів місцевого самоврядування, на превеликий жаль. Тому власне асоціація має великий сенс, щоб об’єднати потенціал органів місцевого самоврядування,  переконувати всіх, кого це стосується, що успішна держава може бути тільки тоді, коли в фундаменті є довіра, повага і є людина. І власне місцеве самоврядування  - це та об’єднавча формула», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий під час панельної дискусії.

Довідка

Програма розвитку ООН (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку, організацією яка виступає за позитивні зміни та надає країнам доступ до джерел знань, досвіду та ресурсів задля допомоги людям в усьому світі будувати краще життя.

ПРООН співпрацює з 166 країнами світу, допомагаючи їм знаходити власні шляхи розв’язання глобальних та національних проблем в галузі розвитку з використанням досвіду та знань співробітників ПРООН та широкого партнерів.

ПРООН допомагає країнам, що розвиваються, отримувати та використовувати технічну допомогу ефективно. У всіх видах діяльності ПРООН виступає на захист прав людини та створення рівних соціальних можливостей для жінок та чоловіків.

ПРООН впроваджує свою діяльність в Україні з 1993 року та підтримує національні зусилля у досягненні Цілей розвитку тисячоліття шляхом впровадження низки своїх проектів задля покращання достатку українського народу.

В Україні чотири головні сфери нашої діяльності в галузі розвитку зосереджуються на:

  • демократичному врядуванні та забезпечення доступу до правосуддя;
  • подоланні бідності, досягненні процвітання та українських Цілей розвитку тисячоліття;
  • місцевому розвитку та забезпеченні безпечного середовища для людського розвитку;
  • на енергетиці та навколишньому природному середовищі (ВІЛ/СНІД, зміни клімату);

В кожній з цих тематичних сфер ПРООН намагається забезпечити баланс між впровадженням заходів щодо розробки політико-правових документів, аналітично-дорадчою діяльністю, заходами з поліпшення спроможності національних партнерів та окремими пілотними проектами.

Спільні зусилля ПРООН, Уряду та народу України спрямовані на запровадження та подальше просування головних принципів демократичного врядування на всіх рівнях, шляхом підтримки адміністративної реформи та залучення громадянського суспільства до участі у процесі прийняття рішень. Програми щодо малого та середнього підприємництва та проекти з надання соціальної допомоги сприяли економічному розвитку країни. ПРООН також виступає на захист концепції сталого розвитку, як істотної політики та наголошує на важливості розвитку мереж НДО екологічного спрямування.

ПРООН в Україні продовжує підтримувати Уряд у досягненні європейських стандартів політики, інституційної спроможності шляхом трансформації відносин між державою та населенням, впровадження ефективної децентралізації, діяльності приватного сектору у більш ліберальній ринковій економіці, заохочення громадян користуватися рівними можливостями доступу до послуг, здійснення прав людини та процвітання.

ПРООН досягає своїх цілей у тісній співпраці з іншими агенціями ООН, донорами та партнерами, користуючись досвідом міжнародних експертів та кращим національним досвідом. У своїй діяльності ми використовуємо найкращий глобальний досвід, пропагуємо гендерну рівність та основи суспільства, пристосованого до вимог глобальної економіки.

У березні 2011 року Система Організації Об’єднаних Націй в Україна та уряд України підписали Рамкову програму допомоги для України, яка була розроблена на базі Звіту щодо загальної оцінки потреб країни. Згідно із визначеною стратегією допомоги, агенції ООН разом з Урядом України координуватимуть свої програми/проекти, розроблятимуть об’єднані ініціативи та плани на 2012-2016 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: