Янукович визначить "філософію проведення адміністративної реформи", - Ставнійчук

Реформа органів місцевого самоврядування в Україні матиме системний і комплексний зміст, однак сам Указ Президента – це буде ідеологічний документ, який нестиме саму філософію проведення цієї реформи.

Про це на брифінгу у Львові повідомила керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук, повідомляє кореспондент "дивись.info"

Марина Ставнійчук наголосила, що Концепція проведення реформи органів місцевого самоврядування була обговорена ще у березні 2012 року на засідання ради регіонів під головуванням Віктора Януковича.

«З цього часу цей процес перебуває на різнного рівня обговореннях», - повідомила Ставнійчук.

Вона додала, що це обговорення приносить «внесення різноманітних змін у Концепцію».

«Сам Указ Президента, який буде найближчим часом підписаний, буде ідеологічним документом, який нестиме філософію проведення адміністративної реформи. Там будуть прописані конкретні терміни, мета, етапи проведення, завдання, які плануються досягнути тощо. А вже потім, після підписання Указу, буде проводитись законодавча робота на рівні Верховної ради України», - розповіла Ставнійчук.

Вона додала, що у цьому контексті йдеться також і про вдосконалення Конституції України, і про внесення змін у адміністративно-територіальний устрій, і «про конституційно-правовий статус Автономної Республіки Крим, який визначено чинною Конституцією, і про проведення адміністративної реформи загалом».

«Є цілий ряд напрацювань щодо удосконалення Конституції України», - підкреслила Ставнійчук.

Вона також повідомила, що «цілий комплекс ініціатив щодо реформи місцевого самоврядування уже напрацьовано».

«Є конкретний перелік законодавчих ініціатив, напрацьованих нами спільно із фаховим середовищем та членами громадянського суспільства, зокрема є цілий ряд законодавчих ініціатив в тому числі і щодо проведення місцевих референдумів, зборів та ініціатив місцевих громад та жителів окремих адміністративних територій», - повідомила Ставнійчук.

За словами Ставнічйук, також йдеться і про конкретний менеджмент органів місцевого самоврядування.

«Зокрема ми пропонуємо удосконалити механізм проходження служби у органах місцевого самоврядування. Звичайно, стоять і кількісні питання органів місцевого самоврядування, але ключове питання – це питання інклюзивності і відкритості роботи», - зазначила Ставнійчук.

Вона також додала, що недавно відбулась зустріч із представниками між фракційного об’єднання у Верховній Раді України, яке займається цими питаннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: