Монтян розкаже, кому ж насправді належать львівські будинки

13 липня 2013 о 15.00 у конференц-залі Центру міської історії пройшла зустріч з Тетяною Монтян, яка виступила із презентацією власного перекладу книги Нобелівської лауреатки Елінор Остром "Керування спільним".

Головна ідея дослідниці полягає в тому, що всі найктуальніші проблеми світу - від захисту навколишнього середовища, функціонування фінансової системи і до соціальної нерівності - потребують колективних, узгоджених дій, оскільки сама наша маленька планетка є апріорі неподільним ресурсом, керувати яким можна лише спільно, за допомогою цілком пізнаваних і науково обґрунтованих алгоритмів. Якими є основи співпраці і способи подолання егоїстичних нахилів? Чому одні спільноти (громади, народи, країни) досягають успіхів, а інші — століттями не можуть вибратися зі злиднів і провалів?

Елінор Остром установила, що спільними ресурсами можуть успішніше керувати ті люди, які безпосередньо їх використовують, а не державні органи або приватні компанії. Її ідеї - це не утопічні теорії на кшталт концепцій Томаса Мора чи Карла Маркса. Це системний і структурний аналіз цілком реальних інституцій, які успішно функціонують протягом багатьох століть.

Після перерви на каву з печивом можна буде поговорити на тему "Власність та майнові права в Україні". Буде обговорюватися, кому ж насправді належать львівські будинки, та як створити і ефективно керувати ОСББ. На прикладах з міжнародної практики буде продемонстровано користь від самоорганізації мешканців. Також підніматимуться питання приватизації, стосунків між мешанцями і ЖЕКами, завищені ціни за послуги, способи протидії і запобіганню комунальній мафії.

Організатори зустрічі: Центр міської історії Центрально-Східної Європи, ГО "Ефективний власник" та lypneva.com

Тетяна Монтян - український правознавець, адвокат, публіцист, громадський активіст, блогер. Навчалася на юридичному факультеті Державного університету імені Ломоносова, спеціалізація - конституційне право. Проходила практику в Московському кримінальному розшуку (МУР). Через неможливість тимчасово здійснювати адвокатську діяльність за кримінальними справами, Тетяна Монтян повністю присвятила себе цивільному та господарському праву, а саме - розробці механізмів врегулювання проблем щодо спільного майна, реформуванням системи реєстрації майнових прав.

Запрошуємо всіх зацікавлених. Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: