Керівника ЛКП „Лев” виключено з лав зоозахисної організації (Відео)

6 липня 2013 року більшістю голосів – членів Західноукраїнського товариства захисту тварин було прийнято рішення про виключення Гарматія Р.Я., в.о. керівника львівського комунального підприємства по відлову вуличних тварин ЛКП „Лев” з лав товариства.

Підставою для виключення стали дії, які дискредитують діяльність зоозахисної організації.

„.27 травня 2013 року на львівському телеканалі ZIK у передачі „Правокація” було продемонстровано факти щодо злочинної діяльності ЛКП та його очільника, які на нашу думку мають взяти до уваги у мерії нашого міста. Після таких сюжетів у нормальній країні проводиться службове та кримінальне розслідування – каже Юрій Микитюк, віце-президент ЗУТЗТ. Такі дії не сумісні з членством у зоозахисній організації”.

Незважаючи на програми та правила поводження з тваринами, які прийняті у місті Львові, ЛКП „Лев” практично перетворилося у комерційну установу, метою якої є заробляння коштів на житті тварин. Це підприємство стало закритою установою, де тільки його керівник вирішує кому жити, а кому вмерти.

Волонтери, які активно прилаштовують тварин з ЛКП, були поставлені в умови, коли вуличних тварин, яких відловили працівники з ЛКП, мають викуповувати у грошовому еквіваленті.

На підприємстві відбуваються протизаконні речі – неконтрольоване розмноження тварин, торгівля тваринами, багато питання виникає щодо „гуманної” евтаназії.

„ЛКП „Лев” періодично виїжджає за межі Львова. А саме у місто Трускавець. Ті документи, які нам надали волонтери Трускавця щодо співпраці ЛКП та місцевої влади викликає багато запитання щодо законних дій, - каже Юрій Микитюк, - особливо турбує питання чому тварини, яких відловлюють на стерилізацію потім зникають. І куди вони зникають. Перевірити такі дії практично не можливо. Якщо в ЛКП все гаразд, чому зоозахисники вже кидаються під колеса „білої газелі”, аби тварин не забрали робітники ЛКП.

„Ситуація з ЛКП вже стає такою, що діяти треба негайно. Зараз львівський волонтерський рух одностайно висловлюється щодо відсторонення Гарматія Р.Я. від своїх обов’язків, - каже Наталя Куба, член ЗУТЗТ, - ЛКП „Лев” потребує потужного перезавантаження. Починати треба зі статуту підприємства та зміни його господарської діяльності. Не може підприємство, яке має відношення до поводження з вуличними тваринами бути комерційним та прибутковим. Основною метою ЛКП має бути сприяння покращення ситуації з вуличними тваринами у місті, впровадження гуманних практик щодо вирішення проблем з тваринами, широка співпраця з волонтерами та зоозахисниками”.

Про це повідомив Юрій Микитюк, Віце-президент ЗУТЗТ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: