Львівщина отримала грант Світового банку на розвиток системи охорони здоров’я

В Україні реалізується спільний Проект Світового банку та Міністерства охорони здоров'я з реформування регіональних систем охорони здоров'я.

Всім областям  було запропоновано подати на розгляд регіональні проекти модернізації галузі охорони Здоров'я в рамках співробітництва зі Світовим банком.

На основі врахування оцінок, які отримали регіональні проекти модернізації галузі охорони здоров‘я в рамках співробітництва зі Світовим банком, за результатами розгляду Технічною комісією (до складу якої увійшли представники Світового банку та МОЗ України) визначено 11 регіонів для підготовки та реалізації регіональних проектів. Львівщина увійшла у перелік визначених областей разом з Дніпропетровською, Полтавською, Луганською, Вінницькою, Волинською, Рівненською, Закарпатською, АР Крим, Донецькою та Запорізькою областями.

Обсяг фінансової підтримки (інвестиції) в рамках співробітництва зі Світовим банком для Львівської області склав 4 млн. USD.

Днями відбувся семінар Світового банку з представниками  визначених 11 областей.  Ціль семінару - надати допомогу областям у доопрацюванні їх проектів шляхом здійснення ряду запропонованих заходів та внесення змін, перегляду спільного вкладу в очікувані результати, та визначення подальших інституційних механізмів для реалізації проекту, а також стратегії моніторингу досягнення очікуваних результатів.

Учасниками семінару від Львівської області були: О.Середа, т.в.о. директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації, О. Малоїд, начальник управління розвитку, планування та організаційно-фінансового забезпечення департаменту охорони здоров'я, Л. Юхимів,  головний спеціаліст відділу організації медичної допомоги дорослому населенню департаменту охорони здоров'я, О. Тріль, заступник головного лікаря Львівського онкоцентру.

Незабаром на Львівщину заплановано візит групи фахівців Світового банку з метою подальшої підготовки та реалізації спільного Проекту Світового банку та Міністерства охорони здоров‘я з реформування регіональних систем охорони здоров‘я.

Про це повідомила прес-служба департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: