«31 рік працюючи, маю печальний досвід роботи при одноставковому тарифі», - експерт

На ЛМКП «Львівтеплоенерго» відбулась велика зустріч трудових колективів, керівництва теплових підприємств міста, профспілок з владою Львова. На зустрічі зібралось понад 120 працівників ЛМКП «Львівтеплоенерго» та майже 30 працівників ЛКП «Залізничнетеплоенерго». Були також представники депутатського корпусу, міський голова Львова, керівники профспілкових організацій. Під час зустрічі обговорили питання двоставкового тарифу. Як розповів Анатолій Дробязко, керівник ТЕЦ-1, при одноставковому тарифі послуги мешканцям з теплопостачання надавались менш якісно та вчасно, ніж при двоставковому.

«Я представляю львівську ТЕЦ. Хочу розповісти, що нам дав двоставковий тариф. З 1 січня 2010 року ми стали членами енергоринку. У 2010 році ми продали в ринок порядка 30 млн кВт/год електроенергії, то у 2011 році ми продали 45 млн, у 2012 році – 59 млн. Все це завдяки двоставковому тарифу. Чому? Газ надходить безперебійно, обладнання проходить усі технічні ремонти вчасно. Від енергоринку ми отримали 6 млн грн інвестиційних коштів, які освоїли у 2011 році, і порядка 15 млн грн інвестиційних, які ми освоїли у 2012 році. Це гроші у подарунок, які пішли на покращення обладнання.

31 рік я працюю від машиніста до керівника ТЕЦ. Маю печальний досвід роботи при одноставковому тарифі. Підприємство стояло, продукція не подавалась, мешканці теплої води не мали. Скрута фінансова на підприємстві була страшна. Ремонти не було за що робити, ремонтувати не було за що. При двоставковому тарифі ми про такі проблеми забули. Послуги якісні, тепло маємо вчасно, аварії усуваються протягом найкоротшого терміну. Є певна межа, в якому ми можемо повернутись, відмінивши тариф. Таке враження, що штучно створюється громадська думка, що не потрібен тариф. Чому таке важливе рішення, як двоставковий тариф, було вирішено «з плеча», «ударом»? Таке робити не можна. Треба заслухати фахівців. Ми можемо прийти до точки неповернення, запровадивши такі необдумані рішення», - розповів керівник ТЕЦ-1 Анатолій Дробязко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: