Ганущин відповів Сех

Оргкомітет етнофестивалю «Підкамінь-2013» поширив заяву з приводу звернення народного депутата Ірини Сех.

"Низка засобів масової інформації у понеділок 15.07.2013 року розповсюдили заяву Ірини Сех, у якому народний депутат України звинувачує організаторів фестивалю у розповсюдженні спиртних та слабоалкогольних напоїв під час проведення фестивалю.

З огляду на це, вважаємо за потрібне відзначити наступне.

На Львівщині за літній період відбувається близько 20 відкритих фестивальних заходів, кожен з яких окрім облаштувати дозвілля має свою мету і завдання. Місія етно-фестивалю «Підкамінь» – популяризація української пісні серед молоді, просування моди на український стрій та привернення уваги до проблем монастиря.

Результати перших шести проведених фестивалів «Підкамінь» говорять самі за себе.Фестиваль став відомим брендом та фестивальною візиткою Львівщини, а шанувальників дійства щороку більшає.

Ті, хто займається організацією схожих за масштабом заходів, або просто відвідують аналогічні фестивалі добре розуміютьскладнощі реалізації питання, пов’язаного із таким поширеним негативним явищем як вживання алкоголю. Організатори фестивалю «Підкамінь-2013» неодноразово намагалися вирішити питання шляхом повної заборони поширення та вживання алкогольних напоїв на фестивальному поліі переконалися на власному досвіді про недієвість таких кроків.

Неефективність таких кроків у минулому столітті на теренах двох тодішніх найбільших країнах США та СРСР була доведена. Спроба накладати схожі повні обмеження на заходах відкритого типу окрім популізму для авторів гасел не дасть ніякого практичного результату. Навіть менші фестивалі, котрі ставлять собі за програмні завдання боротьбу з алкоголем на прикладі фестивалю «Зашків - Земля Героїв» цього року не отримали відповідних результатів. Натомість у «Підкаменя» є власна стратегія у цьому напрямку, поширена у відкритих засобах масової інформації та соцмережах – алко-фрі зона, пропаганда здорового способу життя через заклики артистів та митців.

Зрештою, зусилля сотень волонтерів, які щороку працюють під час фестивалю дозволили максимально (наскільки це можливо в таких умовах) обмежити вживання алко-напоїв під час фестивалю, та створили безпечні умови перебування на фестивальному дійстві.

З приводу обмеження продажу горілки у селищі та заборони на фестивальному полі оргкомітет вже раніше звернувся до селищної ради та чекає на відповідні рішення.

Очевидними є й інші мотиви звернення народного депутата України Ірини Сех.Ні для кого не є секретом тривале в часі політичне суперництво між нею і одним з членів оргкомітету з проведення фестивалю «Підкамінь-2013». На жаль, особистісні мотиви у таких випадках можуть взяти гору над здоровим глуздом. Тисячі молодих і патріотично налаштованих учасників фестивалю «Підкамінь-2013» не сприймають будь-яких намірів зіпсувати довгоочікуваний захід через політичну кон’юнктуру.

Тому оргкомітет з проведення «Підкамінь-2013» пропонує політикам різних політичних напрямків та «калібрів» з’ясовувати свої політичні стосунки у інший спосіб, аніж необґрунтованою та виключно суб’єктивною критикою патріотичного заходу через арсенал народного депутата, а всі політичні сили просить утриматися від політичної реклами на площадці фестивалю.

Запрошуємо всіх до участі у фестивалі «Підкамінь -2013»", - йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: