На хабарі в Архбудконтролі взяли колишнього земельника Ігоря Гуменчука

Раніше чиновник вже погорів на «дипломному скандалі»

За інформацією «Газети», чиновником Архбудконтролю у Львівській області, який погорів на хабарі у 20 тисяч євро, є перший заступник начальника Інспекції Ігор Гуменчук. Як стверджують джерела «Газети», на цю посаду його призначили лише місяць тому.

Ігор Гуменчук з 2004 по 2011 рік працював на посаді заступник начальника управління природніх ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради. У листопаді 2011 року він звільнився з мерії після «дипломного скандалу». Під час перевірки документів про вищу освіту усіх чиновників виявилось, що НУ «Львівська політехніка» не може підтвердити справжність диплому посадовця. До того Ігор Гуменчук працював в органах місцевого самоврядування з 2002 року. Займав посади спеціаліста І категорії відділу моніторингу компонентів природного середовища, у 2003 році переведений на посаду головного спеціаліста відділу озеленення та формування ландшафтів, у 2003 році – начальник відділу озеленення та формування ландшафтів, з 2004 року переведений на посаду заступника начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин.

Нагадаємо, за повідомленням прес-служби СБУ, співробітники Управління СБУ у Львівській області спільно з працівниками міліції викрили на хабарі одного з керівників Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області.

Посадовець вимагав 20 тисяч євро від представника однієї з будівельних компаній Львівщини за незастосування штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері містобудування, повідомили у прес-службі СБУ. Гроші повинен був отримати посередник, у ролі якого виступав місцевий мешканець.

11 липня правоохоронці затримали посередника «на гарячому» під час одержання хабара у розмірі 170 тис. грн та $2, 5 тис. Одразу після цього затримано і посадовця Інспекції.

За матеріалами СБУ міліція розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) ККУ.

Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі затримані перебувають під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: