У Львові СБУ затримала одного з керівників інспекції державного архітектурно-будівельного контролю

Співробітники Управління СБУ у Львівській області спільно з працівниками міліції викрили протиправну діяльність одного з керівників Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області, який вимагав 20 тис. Євро неправомірної вигоди.

Посадовець вимагав гроші від представника однієї з будівельних компаній Львівщини за незастосування стосовно фірми штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері містобудуванняГроші повинен був отримати посередник, у ролі якого виступав місцевий мешканець, його знайомий.

11 липня ц.р. у рамках кримінального провадження у Львові правоохоронці затримали посередника «на гарячому» під час одержання «хабара» у розмірі 170 000 гривень та 2 500 доларів США. Одразу після цього було затримано і посадовця Інспекції.

За матеріалами СБУ органами міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі затримані перебувають під вартою.

Прес-служба УСБУ у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: