Відкритий лист до міського голови та депутатів Львівської міської ради

"Ми, мешканці гуртожитку на вул. Зеленій, 57 у м. Львові, глибоко стурбовані подіями, що відбуваються довкола нашої домівки. Адже гуртожиток перебуває в комунальній власності територіальної громади міста, хоч після закінчення у 2008 році терміну його оренди ДАП «Львівські авіалінії» міською радою досі не визначено балансоутримувача гуртожитку та не передано його на обслуговування до відповідного ЛКП, що істотно впливає на умови нашого проживання.

Через руйнування системи опалення у 2008 році ми змушені жити в постійному холоді, однак ми збираємо кошти і самостійно впродовж років здійснюємо поточний ремонт будівлі та оплачуємо за надані комунальні послуги. Байдужість до проблеми опалення в гуртожитку з часом отримала своє пояснення, як виявилося «на папері» для виконавчих структур міськради усі ці роки ми обігрівалися за допомогою встановленого автономного опалення, якого насправді немає, як і немає жодних технічних дозволів. Не зважаючи на постійне ігнорування чиновниками проблеми мешканців гуртожитку,  ми все ж віримо, що міська влада не може йти проти людей та виганяти їх на вулицю всупереч усім діючим законам.

Багаторічні поневіряння владними коридорами у пошуках захисту житлових прав примусили нас звернутися у 2012 році до суду.

1 листопада 2012 року Галицький районний суд м. Львова задовольнив позовні вимоги мешканців гуртожитку про  зобов’язання ЛМР винести на чергове засідання сесії питання про залишення цілісного майнового комплексу по вул. Зелена, 57 в статусі «гуртожиток» та надання мешканцям дозволу на приватизацію житлових приміщень. Оскарження міською радою даної постанови суду не дало жодних результатів, 18 червня цього року апеляційний суд своєю ухвалою залишив постанову суду І-ї інстанції без змін.

На жаль, ні закони України, ні рішення судів не взмозі захистити нас, 1 липня 2013 року завершився договір про надання електроенергії, однак міською радою не чиниться жодних дій для укладення нового, тому вже невдовзі ми залишимося в абсолютно холодному приміщенні ще й без світла.

У 2010 році мешканці міста Львова делегували управління майном та ведення господарювання у місті Вам, Андрію Івановичу, та новообраному депутатському складу. Однак бездіяльність органів місцевого самоврядування та небажання виконавчими структурами Львівської міської ради виконувати положення  Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», відсутність умов для оплати коштів за утримування будинку та прибудинкової території створюють враження бездарного управління ввіреним Вам житловим фондом територіальної громади, який за таких умов не уникне руйнації.

Ми переконані, що живучи в правовому суспільстві ні громадськість, ні влада не залишаться осторонь нашої проблеми та закликаємо владу припинити цькування людей та стати врешті на їхній захист"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: