Гуменчука відпустять під заставу

Першого заступника начальника інспекції Держархбудконтролю у Львівській області Ігоря Гуменчука та журналіста ТРК «Львів», яких затримали на хабарі 20 тис. євро, відпустять під заставу. Таке рішення прийняв Галицький районний суд м. Львова 18 липня.

Суд вирішив обрати для Гуменчука міру запобіжного заходу у вигляді застави розміром 60 тис. грн, а для журналіста, який фігурує у справі як посередник при передачі коштів, – заставу 30 тис. грн.

Обох затриманих відпустять з-під варти, як тільки вони внесуть кошти.

Нагадаємо, співробітники Управління СБУ у Львівській області спільно з працівниками міліції викрили протиправну діяльність одного з керівників Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області, який вимагав 20 тис. євро неправомірної вигоди.

Посадовець вимагав гроші від представника однієї з будівельних компаній Львівщини за незастосування стосовно фірми штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері містобудування. Гроші повинен був отримати посередник, у ролі якого виступав місцевий мешканець, його знайомий.

11 липня ц.р. у рамках кримінального провадження у Львові правоохоронці затримали посередника «на гарячому» під час одержання хабара у розмірі 170000 гривень та 2500 доларів США. Одразу після цього було затримано і посадовця інспекції.

За матеріалами СБУ органами міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі затримані перебувають під вартою.

Нагадаємо також, Ігоря Гумечука було звільнення з посади заступника начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міськради після скандалу з фальшивим дипломом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: