Круглий стіл з питань реформування медичної галузі відбувся у Перемишлянах

18 липня у місті Перемишляни Львівської області відбувся круглий стіл, присвячений участі органів місцевого самоврядування у питаннях реформування медичної галузі. Серед учасників цього заходу були: голова райдержадміністрації Орест Краєвський, заступник голови районної ради Василь Винницький, заступник начальника управління – начальник відділу організації медичної допомоги дорослому населенню ДОЗ ЛОДА Андрій Голдун, голови сільських рад Перемишлянського району, представники медицини Львівщини.

Головним питанням, що обговорювалось за круглим столом, став розвиток сімейної медицини, зокрема доступність сільського населення до первинної медико-санітарної допомоги. Було зазначено, що станом на сьогодні в районі діє 49 фельдшерсько-акушерських пунктів, 3 амбулаторії сімейної медицини, 2 дільниці загальної практики сімейної медицини, а з 1 серпня заплановано ввести в дію ще 2 такі дільниці. Загалом  за останні 3 роки сімейні лікарі оглянули та проконсультували понад 60 тис. мешканцям району. До 2015 року в районі заплановано відкриття ще 4 амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Учасники наради розглянули також стан впровадження соціальних ініціатив Президента України, зокрема Закону «Про екстрену медичну допомогу» та впровадження державного регулювання цін на ліки для хворих з гіпертонічною хворобою.

Представники органів місцевого самоврядування та фахівці-медики дійшли висновку, що незважаючи на позитивні напрацювання медицини Перемишлянщини, а також активну участь у процесах реформування органів місцевого самоврядування, не слід зупинятись на досягнутому. Цю роботу необхідно і надалі активізовувати, адже доступність населення до первинної медико-соціальної допомоги – запорука якісного надання медичних послуг населенню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: