Львів зумів отримати довіру від міжнародних інвесторів, - Садовий

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий на сесії міської ради прозвітував про роботу виконавчих органів міської ради за 2012 рік. Під час виступу мер наголосив, що для розвитку міста Львова важливими є оцінки міжнародних експертів – рейтинг Standard & Poor’s та дослідження «Financial Times». Ці показники засвідчують правильну економічну та інвестиційну політику міста.

«Попри дуже важку ситуацію в країні, Львів продовжує подавати позитивні сигнали.

У 2012 році Львів очолив список найкращих для життя в Україні міст, згідно з рейтингом журналу «Фокус». А вже цього року на сайті авторитетного міжнародного інформагентства Reuters було опубліковано дослідження ТОП-10 міст Європи, які радять відвідати влітку цього року. Цей список очолив Львів, обійшовши Гамбург, Вільнюс, Валенсію та Будапешт.

Всупереч загальному негативному рейтингу України, яка посідає 137 місце за легкістю ведення бізнесу в світі, Львів зумів отримати довіру від міжнародних інвесторів та економістів. Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's поліпшило прогноз рейтингів Львова - зі «стабільного» на «позитивний». Це при тому, що рейтинг України та багатьох міст України був знижений.

Як результат такої довіри цього року Львів підписав дві угоди з ЄБРР на модернізацію теплопостачання: одна угода - 20 млн євро, друга угода грантова  - 10 млн євро. Це найбільша грантова угода, яку отримувало місто в Україні. Це є подарунок, який отримує громада міста, тому що ми є надійні партнери та маємо чітку економічну і фінансову політику. Щоб отримати цей грант, ми мали сотні перевірок та аудитів нашої роботи», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: