На дороги Львівщини ще не дали жодної гривні – Віктор Шемчук

Стан доріг – найбільш болюча проблема Львівщини. Але способу її негайного  подолання наразі немає, на заваді – тотальний бюджетний дефіцит,- визнав вчора в прямому ефірі Львівського радіо голова облдержадміністрації Віктор Шемчук. За його словами, на 1 липня Львівщина не отримала жодної гривні на ремонт і реконструкцію доріг.

Віктор Шемчук: На жаль, ми не маємо сьогодні достатньо коштів. Шукаємо можливостей для приватно-державного партнерства. І тут теж проблема. Ми маємо дуже важкий спадок, оскільки Службі державних доріг України не вірять ті, хто має можливість будувати дороги – дуже велика сума заборгованостей за попередні роботи.

Ми шукаємо можливість поновити довіру партнерів, які готові працювати на львівських дорогах. Ми шукаємо нову концепцію утримання доріг. Адже з 1 січня 2014 року дороги  місцевого значенння перейдуть у власність місцевих громад. Важливо, щоб одночасно громадам надійшла і відповідна частка від дорожніх зборів. Ми розробили такий план, ми знаємо,що нам робити.На жаль, ми не можемо обіцяти,що це вже сьогодні буде виконано.

Ми не Укравтодор, який вже втретє повідомляє про завершення ямкового ремонту. Я не хочу, щоб Львівщина входила в ті 4%, де ніби-то, ще не усунена ямковість на дорогах. Максимально, що могли зробити-розподілити ті невеликі кошти обласного бюджету між місцевими громадами. Ми практично щоденно ведемо перемовини з Укравтодором, з Міністерством інфраструктури, Кабміном про те, щоб розподілені гроші надійшли Львівщині. Друга проблема – діяльність Казначейства. Воно може розпоряджатись тільки тими коштами,які надходять. На жаль, станом на 1 липня Львівщина не отримала жодної копійки на ремонт або будівництво доріг. Це прикро.

Але в цьому ми непоодинокі. Ні Донеччина, ні Дніпропетровськ, ні жодна інша область, крім міста Києва, грошей на ремонт доріг не отримувала. Тому у нас залишається одне – просити, вимагати, жебрати, на кінець, але все таки знайти спосіб отримати ці кошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: