"Свобода" 14 годин вирішувала, чи хочуть комунальники Львова зарплату

На пленарному засіданні сесії міської ради цілий день тривали дискусії з приводу виділення додаткових 15 мільйонів на санітарне прибирання міста та на заробітну плату двірникам. Міський голова Львова Андрій Садовий закликав депутатів позитивно проголосувати за проект ухвали.

«Коли ми формували бюджет, ми недофінансували галузь на дуже велику суму грошей. Чому? Тому що цих грошей в нас не було в показниках. Тому ми домовились, що коли ми будемо приймати зміни до бюджету, то ми додатково додамо тих 15 мільйонів, які були як вільні залишки. Тому що за ті кошти, які сьогодні передбачені, функціонувати місто нормально не може. Ми в цьому році маємо недофінансування на набагато більшу суму, але цих 15 мільйонів – це є той мінімум, який потрібно.

Я розумію емоції всіх, але, шановні колеги, це питання обов’язково треба розв’язати. Тому що це є наше з вами місто. Не можуть люди робити роботу, не отримавши тої мінімальної зарплати. Я дуже прошу не треба  маніпулювати! Ніхто не знав, яка буде зима. Ви прекрасно  знаєте, що в нас зима тривала до квітня. Тих коштів ми не передбачали, що вона буде такою довгою. Тому є один код і з того коду кошти чітко витрачаються, згідно з чинним законодавством. Місто прибиралося. Тому я уже прошу, давайте не вдаватись в дискусії! Це питання є важливе. Давайте ми сядемо за стіл і це питання вирішимо.

Якщо був склад злочину в діях тої чи іншої особи, вона понесе відповідальність. Але якщо люди не винні, перед  ними треба вибачитись і подякувати. Таких трудівників, як керівники районів сьогодні у Львові знайти складно, інформує прес-служба міського голови

Кожен, хто приїжджає до Львова, чи львів’янин, який виїздить, а потім повертається, кажуть, що такої чистоти, яка є сьогодні у Львові, важко знайти в іншому місті не тільки в Україні. Я спілкуюсь з багатьма людьми. Всі це помічають і звертають на це увагу. Тому людям треба дякувати, а не добивати їх плитою і створювати перепони на кожному кроці. Замість того, щоб вони сьогодні працювали, в тому числі  вирішували ті питання, які ви ставите в своїх запитах, вони цілий день сьогодні чекають на вирішення даного питання. Я пропоную припинити цю дискусію і треба просто вирішити це питання», – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак після тривалих дискусій депутати проголосували, аби перенести бюджетне питання до кінця сьогоднішнього засідання. Фахівцям  доручено працювати правильне формулювання виділення коштів із врахуванням всіх позицій і подати його наприкінці засідання для ухвалення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: