У 2012 році у Львові створено 19,7 тисяч робочих місць

Сьогодні на сесії Львівської міської ради Андрій Садовий розповів про роботу виконавчих органів мерії у 2012 році. Відтак, Рада заслухала питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2012 рік». Як зазначив у доповіді міський голова Львова, сьогодні у Львові працює понад 50 компаній ІТ, де близько 10 тис осіб працевлаштовано.

«Важливим елементом належної рівня життя є створення робочих місць. У 2012 році було створено 19,7 тис робочих місць. Станом на початок року у місті зареєстровано 24 тис юридичних осіб та 57 тис фізичних осіб-підприємців.

Одна з лідируючих галузей економіки у Львові за темпами росту в 2012 році – це ІТ – інформаційні технології. У 2012 році ІТ дало 30% росту. У Львові галузь інформаційних технологій налічує понад 50 компаній та близько 10 тис. фахівців. Середній рівень зарплат у цій сфері близький до 10 тис грн. це важливо для міста, бо збуваються прогнози, які компанія KPMG озвучила ще у 2009 році, яка визнала Львів одним із 30 найбільш перспективних міст для розвитку IT-індустрії», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Депутати поставили під сумнів створення такої кількості робочих місць, проте мер Львова наголосив, що про це свідчать дані міського центру зайнятості. Він додав, що у Львові протягом минулого року були і ліквідовані робочі місця, проте позитивна динаміка становить + 8 тисяч робочих місць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: