У Львові тариф на опалення зросте на 30%?

Рада подолала вето міського голови на ухвалу «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 №1189, від 08.06.2007 №365, від 02.09.2008 №930». Йдеться про тариф на тепло. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий після голосування цього питання, він ухвалу підпише. Але вчинятиме усі необхідні дії, відповідно до чинного законодавства, аби місто могло нормально розпочати опалювальний сезон та подавати мешканцям тепло і гарячу воду.

«Я її підпишу, щоб вона вступила в дію. Буду консультуватись з фахівцями, щоб жодним чином не було нанесено шкоди для громадян міста Львова. Це мій обов’язок, як міського голови. Я категоричний противник підняття цін. Буду робити все можливе, щоб ціни у Львові не піднімали.

На сьогодні важливим є функціонування системи теплозабезпечення. Щоб ми могли нормально розпочати осінньо-зимовий опалювальний сезон. Це питання номер один. Тим більше, що кількість аварій за останні роки суттєво зменшилась. Ми оперативно і швидко розпочинаємо опалювальний сезон. Скарг є небагато. На жаль, не до кінця депутати зрозуміли важливість тарифної політики. По вартості нема різниці між одно- та двоставковий тарифом. Це та сама вартість, яку треба заплатити протягом року. Сьогоднішній тариф розроблявся, враховуючи ціни 2011 року. Тому якщо сьогодні розробляти новий тариф, то він буде вищий, ніж існуючий. Я на це піти не можу. Не хочу, щоб львів’яни платити більше. Сьогодні дуже складна економічна ситуація. Я проти підняття ціна на тепло. Дуже багато розмов, але мало фаховості. Коли працівники  трудового колективу запросили депутатів, прийшли тільки 4 депутати. Працівники показали цифри і розрахунки. Усі погодились, що треба взяти це до уваги. Чому сьогодні це не взяли до уваги – важко пояснити», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер наголосив, що за підрахунками експертів тариф у Львові може зрости на 30%

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: