У Львові зіграють в шахи на висоті 65 метрів

 Сьогодні, 19 липня, о 12:00 год. на вежі міської Ратуші вперше відбудеться бліц-турнір «Шахи на вежі» за участю провідних гросмейстерів Львівщини з нагоди святкування Дня шахів в Україні.

Загалом у бліц-турнірі зіграють 8 учасників за коловою системою, тобто кожен позмагається з кожним, зігравши 7 партій. Родзинкою турніру буде використання для старту шахових партій дзвону годинника Ратуші. Адже дзвонить годинник кожні п’ятнадцять хвилин і, звісно ж, щогодини. Відповідно, свої партії шахісти будуть грати менше, ніж 15 хвилин, бо кожен наступний дзвін годинника буде стартом для наступної шахової партії.

Орієнтовно о 14.00 год. відбудеться нагородження переможців турніру.

Орієнтовно о 14.30 год. перед центральним входом у міську Ратушу відбудеться нагородження 50 вихованців СДЮШОР «Дебют», які стали переможцями турніру приуроченого  Дню шахів в Україні. Також всі бажаючі зможуть продемонструвати своє вміння гри у шахи за допомогою велетенських шахових фігур, які будуть розміщені на площі Ринок.

«Всі наші заходи і звичайно цей бліц-турнір «Шахи на вежі» присвячений міжнародному Дню шахів покликані популяризувати гру у шахи серед дітей та молоді нашого міста. Бо ж гра в шахи у такому віці – інтелектуальний ріст та розвиток наших дітей. Граючи в шахи, дитина вчиться логічно міркувати, прораховувати свої дії, передбачати реакцію суперника, порівнювати. Багато дітей, які вміють з дитинства грати шахи, стають у дорослому житті дуже шанованими і успішними людьми в майбутньому. Саме тому ми зараз прикладаємо так багато зусиль, аби якомога більше популяризувати гру в шахи», – зазначив Президент Львівської обласної Шахової Федерації Тарас Керницький.

«Вперше у Львові турнір з шахів буде проходити на одній з найвищих точок нашого міста – оглядовому майданчику Ратуші. Даний турнір не тільки об’єднає одних з найкращих гросмейстерів Львівщини, але й покликаний привернути увагу молоді до занять у шахи», - зазначив начальник управління молоді, сім’ї та спорту Володимир Шнайдер.

Організатором заходів є Львівська обласна шахова федерація та управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

Учасники бліц-турніру «Шахи на вежі»

  1. Міжнародний гросмейстер, учасник 18 фіналу Кубку світу 2011 року, переможець одного з найсильніших шахових опенів світу «Капель – ля – Гран» року - Ярослав Жеребух
  2. Міжнародний гросмейстер, учасник майбутнього Кубку світу з шахів, переможець всесвітньої інтеліади 2008 року (категорія: блискавичні шахи) -Мартин Кравців
  3. Міжнародний гросмейстер, переможець одного з найсильніших шахових опенів світу «Капель – ля – Гран» Юрій Вовк
  4. Міжнародний гросмейстер, старший тренер ФІДЕ, голова тренерської комісії ФІДЕ - Адріан Михальчишин
  5. Міжнародний гросмейстер, головний тренер чоловічої збірної України з шахів - Олександр Сулипа
  6. Міжнародний гросмейстер, дворазовий чемпіон Ісландії, член спостережної ради одного із львівських банків - Маргейр Петурссон
  7. Кандидат в майстри, головна надія юнацьких жіночих шахів Львівщини - Наталія Букса

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: