«Свобода»: назустріч «державному зраднику»

Принциповість – справа тонка. Надто – у політиці. І надто – коли йдеться про ВО «Свобода» у Львівській міській раді.

Скажімо, як загальнонаціональна політична сила «Свобода» різко негативно ставилася до польських поривань визнати Волинську трагедію якщо не геноцидом, то бодай етнічною чисткою з ознаками геноциду. Як загальнонаціональна політична сила «Свобода» противилася навіть візиту президента Польщі Броніслава Коморовського до Луцька на поминальні заходи з приводу Волинських подій 1943 року.

Відтак і лист 148 народних депутатів України до польського Сейму з проханням визнати згадані події геноцидом у «Свободі» кваліфікували, як державну зраду. Все – принципово і послідовно, чи не так?

Але от на львівському місцевому рівні – все трохи по-іншому. На рекордній за тривалістю сесії Львівської міської ради 18 липня депутати легко прийняли ухвалу, якою звільнили ДП «Інтергал-Буд» ТзОВ «Фірма «Інтергал» від сплати пайового внеску у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Львова на суму у майже 2 млн грн. Що важливо – навіть без обговорення.

Ви спитаєте, що має спільного перше із другим? Та хоча б те, що зв’язок між ДП «Інтергал-Буд» і народним депутатом від Партії регіонів Володимиром Зубиком (колишнім львів’янином і колишнім «БЮТівцем») є секретом Полішинеля. А той самий Володимир Зубик мало того, що регіонал, так ще й увійшов до числа 148-ми підписантів згаданого листа до Сейму – себто, за формулюванням «Свободи», до зрадників держави Україна.

І тут «Свобода», без якої депутатський корпус Львівської міськради не може прийняти жодного рішення, отак легко і невимушено, навіть без дискусій, пішла назустріч підприємству, до якого причетний «державний зрадник». Без жодного на те формального чи матеріального зобов’язання – навіть в «Інтергал-Буді» визнають, що суд не зміг би змусити депутатів прийняти таке рішення.

А при цьому ж раніше неодноразово ми були свідками того, як у стінах тієї самої сесійної зали ця сама політична сила демонструвала щодоіншихперсоналій і зв’язків жорстку принциповість…

З’ясувати у самих «свободівців», чому ж вони так раптово забули про свою радикальність і принциповість, вкотре не вдалося. І голова фракції цієї політсили у міськраді Маркіян Лопачак, і один із головних львівських спікерів «Свободи» Любомир Мельничук відмовилися давати автору цих рядків коментар.

Відтак залишається лише здогадуватись, що заяви у великій політиці для «Свободи» – це одне, а вирішення конкретних грошових питань на місцях – зовсім інше. І під рекордний за тривалістю шумок на сесії про принциповість можна і забути – принаймні, на час голосування одного питання.

Але ми можемо й згадати. Наприклад, про те, що не так давнотой сам де-факто «свободівський» депутатський корпус міськради вже ухвалив неоднозначне рішення, в якому теж можна знайти слід нардепа від ПР Володимира Зубика.  Мова – про скандальну забудову на вул. Озаркевича, яку, ймовірно, проводитиме саме «Інтергал-Буд». 30 травня депутати Львівської міськради теж доволі легко затвердили відповідний проект землеустрою.

Отже, ділове взаєморозуміння видається цілком налагодженим. І поки права рука здіймається вгору для проголошення політичних гасел, ліва спокійно робить свою аполітичну справу. Саме так, очевидно, виглядає розділення політики і бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: