Сех з депутатами Львівської облради вшанувала полеглих у «Бродівському котлі»

У неділю, 21 липня, депутати Львівської обласної ради Роман Ковальчук, Теодор Кукуруза, Ярослав Мудрий, Володимир Чехут, Тарас Курчик та Ігор Криськів взяли участь в урочистостях із вшанування пам’яті українських вояків, які в липні 1944 року полягли у битві, відомій в історії як «Бродівський котел».

Розпочалися урочистості із поминальної панахиди за полеглими у «Бродівському котлі» біля могили вояків дивізії «Галичина», що на горі Жбир в селі Ясенові Бродівського району. Потім відбулося покладання квітів до пам’ятника дивізійникам від обласної і районної влади та громадських організацій Львівщини. Після покладання квітів відбулося громадське віче та концерт, присвячений борцям за волю України.

Виступаючи на вічі депутат Львівської обласної ради Роман Ковальчук акцентував увагу громадськості на тому, що вояки дивізії «Галичина» стали продовжувачами чотирьохсотлітньої боротьби українців за незалежність України. У його виконанні прозвучали власні пісні патріотичного змісту «Йшла дивізія» та «Холодний Яр».

У концертній програмі урочистостей з патріотичними та ліричними піснями також виступили співаки Теодор Кукуруза, Тарас Курчик та аматорські колективи художньої самодіяльності Бродівського району.

Після урочистого дійства на честь вояків-дивізійників на горі Жбир, заходи із вшанування пам’яті українських вояків, які в липні 44-го полягли у «Бродівському котлі» продовжилися у селі Підгірці Бродівського району, де також відбулись поминальна панахида та покладання квітів до могили полеглих дивізійників.

В урочистостях також взяли участь народний депутат України Ірина Сех, представники Бродівської районної влади, сільські голови, ветерани-дивізійники, представники громадсько-політичних організацій, студентська та шкільна молодь, повідомляє прес-служба ЛОР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: