Депутати взяли участь у перепохованні останків вояків-дивізійників (Фото)

21 липня на військовому меморіальному кладовищі полеглих у битві під Бродами, що в околиці села Червоне Золочівського району, в рамках Програми вшанування пам’яті українських вояків, полеглих в липні 1944 року у «Бродівському котлі», відбулося урочисте перепоховання останків вояків-дивізійників, віднайдених пошуковцями комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» та громадськими активістами Товариства «Пам’ять».

Перепоховання розпочалися із панахиди за полеглими дивізійниками, яку відслужили місцеві священики. Після панахиди зі словом про військовиків дивізії «Галичина» виступив директор КП ЛОР «Доля», депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета. Він передав вітання від голови Львівської обласної ради Петра Колодія та депутатського корпусу усім учасникам урочистостей. Також депутат Святослав Шеремета у своєму виступі наголосив на важливості вшанування пам’яті не тільки вояків-дивізійників, але й усіх українців, хто у різні часи поліг зі зброєю в руках, захищаючи рідну українську землю. «Нашим обов’язком є не лише вшановувати пам’ять українських героїв, наш обов’язок також робити усе необхідне, аби Україна була такою, якою її хотіли бачити вояки-дивізійники, віддаючи своє життя», – сказав Святослав Шеремета. А завершив депутат свій виступ віршованими словами Івана Франка:

До великого моменту
Будь готовий кожний з вас, –
Кожний може стать Богданом,
Як настане слушний час.
Мовиш: «Нині інші війни».
Ну, то іншу зброю куй,
Ум гостри, насталюй волю,
Лиш воюй, а не тоскуй!

В урочистому перепохованні останків вояків-дивізійників також взяли участь депутати облради Ярослав Мудрий, Ярослав Кравченко, ветерани-дивізійники, представники районної влади та громадсько-політичних організацій.

Після перепоховання, на поляні, неподалік кладовища, відбулося театралізоване військово-історичне дійство «Бродівський котел» – реконструкція (відтворення) останнього бою Бродівського оточення, що відбувся 22 липня 1944 року між селами Червоне (Лядське) та Ясенівці.

pohovannia2 pohovannia3 pohovannia4 pohovannia5 pohovannia6 pohovannia7 pohovannia8 pohovannia9 pohovannia91

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: