Ми думали, що це фініш, а це виявився новий старт, - Шемчук про ЮНЕСКО. Фото

22 липня голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук відкрив українсько-польський семінар «Управління місцями Світової Спадщини ЮНЕСКО».

Голова облдержадміністрації Віктор Шемчук привітав учасників семінару з знаменною подією – включенням дерев’яних церков польсько-українського прикордоння до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Вітаю вас усіх із нашою спільною перемогою. Ми думали, що це фініш, а це виявився новий старт», – сказав В.Шемчук.

Зазначимо, що об’єкти, внесені в Список, є найкраще збереженими прикладами дерев’яних церков різних типів, які розташовані уздовж північного краю Карпат. Вони документують всі етапи процесу перемін архітектури та сакрального мистецтва, від середньовіччя і закінчуючи кінцем вісімнадцятого століття. Більшість церков містять унікальні взірці мистецького оформлення (іконостаси, ікони), які відповідають процесу переходу європейського мистецтва від готики до пізнього бароко та сучасності і є рідкісними музейними цінностями.

Очільник області наголосив, що дерев’яні церкви є символами ідентичності локальних ландшафтів і важливим компонентом у масштабах всього культурного субрегіону.

Також він подякував польським колегам, які долучили до семінару та побажав усім учасникам успіху у подальшій роботі.

Зазначимо, що у заході беруть участь фахівці охорони пам’яток культури та управляючих церквами, номінованими до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО України та Польщі.

В рамках семінару учасники відвідають сакральні пам’ятки м. Львова, Жовкви, Замості, обговорять фінансові, управлінські, культурні проблеми й можливості пам’яток світової спадщини.

Семінар триватиме до 25 липня.

DSCN2879 DSCN2876

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: