Садовий: Багато друзів телефонували і питались, як справи

Міський голова Львова переконаний, що правоохоронні органи з’ясують усі деталі нападу на мера, який відбувся 20 липня на пл. Ринок. Також мер запевнив, що не має наміру користуватись послугами охоронних фірм і вважає Львів безпечним містом.

«Охоронців у мене не буде.

Порушена справа, слідчі проводять певні дії. Думаю, вони мали б дати відповідь. Слідчі дії займають багато часу. В суботу і вчора перед церквою я був у райвідділі. Була проведена очна ставка. Мені представили усіх осіб. Я одразу впізнав нападника. Він відмовляється давати відповіді на будь-які запитання, посилається на ст. 63 Конституції України. Хай слідство працює. Я буду працювати.

Мені важливо, щоб львів’яни себе в місті почували безпечно. Львів завжди був, є і буде безпечним містом. Слава Богу, що цей прикрий інцидент не був з іншим мешканцем міста Львова. Завдяки тому, що я займаюсь спортом, дії нападника не спричинили тої шкоди, на яку, напевно, ця людина розраховувала.

Я вчора був в церкві і помолився також за цього чоловіка, щоб у його житті все було гаразд, щоб його агресія припинилась», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час спілкування з журналістами.

Як уточнив міський голова Львова, він ніколи не мав охоронців і жодних подібних нападів на мера раніше ніколи не вчинялось.

«Були голосні розмови, зауваження. Це нормально, поки я працюю, завжди будуть зауваження. Щоб хтось вирішив проявити силу – такого не було ніколи. Я завжди толерантно ставлюсь до людей. Оцінку мені дає громада, коли є вибори. У своїх діях я завжди користуюсь законами України, Конституцією», - додав мер Львова Андрій Садовий.

Також мер переконаний, що Львів – це безпечне місто.

«Безпеки не буває замало, її має бути достатньо. Львів має хороші показники щодо безпеки. Люди завжди вільно гуляють містом», - додав мер Львова Андрій Садовий.

На запитання журналістів, хто телефонував меру Львова з відомих людей і висловлював співчуття щодо ситуації, Андрій Садовий відповів: «зателефонував мер Одеси, багато друзів, знайомих, деякі народні депутати, які не входять сьогодні у партії більшості та меншості».

Також мер Львова додав, що висновки щодо нападника повинні надати правоохоронні органи.

«Я не підозрюю нікого у цьому нападі. Є слідство, воно буде приймати рішення. Вину тої чи іншої особи встановлює суд. Цей чоловік має адвоката, є право людини на захист. Не будемо нікого звинувачувати, поки нема рішення суду, яке б законно ступило у свою дію», - додав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 20 липня близько 22:30 год відбувся повторний напад на міського голову Львова Андрія Садового. Як і перший напад о 18:00 год, повторний інцидент стався на площі Ринок, коли мер Львова виходив з Ратуші. Цього разу нападника затримали правоохоронці в штатському, які в цей час перебували на площі Ринок.

Мер Львова не користується особистою охороною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: