У Львові стартує унікальна магістерська програма з управління технологіями

У Львові стартує унікальна магістерська програма з управління технологіями. Програма створена Львівською бізнес-школою УКУ та Львівським Кластером ІТ та бізнес-послуг. Програма магістерського рівня стартує на базі Українського католицького університету у жовтні цього року.

Програма скерована для ІТ-фахівців, які бажають поглибити свої знання в галузі управління, краще зрозуміти бізнес та стратегії розвитку продукту і набути навичок міжособистісного спілкування. Учасники вивчатимуть технологічні концепції та стратегії, архітектуру і розробку ІТ-рішень, бізнес-комунікації, управління технологіями, економіку, фінанси,прийняття бізнес-рішень, управління підприємством та лідерство.

«Минулого року в кластері виникла ідея створення магістерської програми з управління технологіями. Бо, окрім того, щоби розвивати капітал людський, який виконує основні функції в компаніях, також ми зрозуміли, що треба розвивати компетенції в людях, які в майбутньому будуть ставати керівниками», - сказав під час прес-конференції Степан Веселовський, виконавчий директор Львівського Кластеру ІТ та бізнес-послуг.

«Екстенсивний розвиток економіки давно закінчився, ресурси завжди були обмежені, а тепер ще більше. І тому щоб бути конкурентоздатними на ринку, ми повинні інтенсифікувати використання знань і мусимо починати це з раннього дитинства. На превеликий жаль, в 90-х роках знання дуже знецінились. Але слава Богу, в кінці 20-го сторіччя - на початку 21-го люди опам’яталися і зрозуміли, що наш прибуток в наших знаннях. Не тільки в управлінській поведінці, але в самих знаннях. І тому один з пріоритетів розвитку міста є розвиток економіки знань. І частина цієї економіки знань є ІТ, які є науково ємкими.

Цей проект - це сходинка, результат якої ми зможемо побачити через декілька років. Коли раптом у Львові ті чи інші компанії стануть мегауспішними, в тому чи в іншому процесі, бо будуть фахові менеджери-управлінці, які будуть використовувати сучасні технології, щоб зробити свій бізнес мегауспішним. А це означає і робочі місця, і конкурентність на всесвітньому ринку технологій», - наголосив Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

«Це є унікальна програма для всієї Східної Європи і ми є перша інституція, яка береться за таку програму. Це є програма, де запит іде від бізнес середовища із уже конкретними потребами. Ми залучаємо до цієї програми кращих викладачів з кращих університетів світу, які мають що дати в плані технологій і в плані бізнесу. Ми не будем заглиблюватись в детальні технологічні знання, бо для цього в нас є якісні університети у Львова. Ми будемо говорити з тими, хто має вже 3-4 роки досвіду в галузі, про те, як технології можуть допомогти їм в їхній галузі ставати кориснішими для своїх клієнтів будь-де глобально в світі. Бо дуже важливо, щоб представники галузі дивились на своїх клієнтів не локально чи національно, а глобально.

Програма відбуватиметься модульно. Тобто ті, хто прийде до нас, можуть спокійно поєднувати навчання і розвиток з роботою. Тривалість є 1,5 року. Це є професійна програма магістерського рівня і вона є складена за кращими аналогами таких програм в світі», - розповіла Софія Опацька, керівник Львівської бізнес-школи УКУ.

Учасниками програми можуть стати особи, які мають диплом про вищу освіту в ІТ-сфері або пов’язаній галузі, щонайменше 4 роки досвіду роботи у відповідній сфері, досвіду правління не великими командами, рівень англійської не нижчий за Upper Intermediate.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: