Тестування нового трамвая щодо безпеки - позитивні. Фото

У Львові в нічний час тестують низькопідлоговий трамвай «Електрон». Загалом він має тестово проїхати 50 год. Планується, що з осені він курсуватиме на одному з міських трамвайних маршрутів.

«На сьогодні трамвай пройшов випробування, які дозволяють його експлуатувати в місті на маршруті разом з усім транспортом, який працює в денний час. Вчора завершили цикл випробувань, що стосуються безпеки, гальмівних систем, допоміжних гальмівних систем. Отримали позитивні результати. Це дає змогу проводити наступний крок. Ще потрібно провести тестування системи клімат-контролю, системи підігріву. Трамвай повністю комп’ютеризований і кожною системою керує окрема програма від головного комп’ютера.

Вчора проїхали усі зупинки, трамвай усюди проходить. Думка, що він задовгий – не правильна. Трамвай має велику перевагу над іншими видами транспорту, бо він може вмістити велику кількість пасажирів і перевезти досить швидко. Динамічні показники, які в ньому закладені, показують підтвердження, що ми виконали технічне завдання. Трамвай буде рухатися зі швидкістю, яку дозволить йому дорожня ситуація, тобто він не буде стримувати швидкість потоку, а може рухатися з випередженням. Трамвай повність сконструйований конструкторським бюро «Електронтранс», що є підрозділом корпорації «Електрон».

Серед зручностей – клімат-контроль низька підлога, контроль відкривання дверей. Wi-Fi працює вже, є GPS-контроль. Ми пропонуємо місту можливе встановлення контроль он – лайн наявності пасажирів в салоні, споживання електроенергії, все буде передаватися у центр керування дорожнім рухом, тобто ми можемо це передавати. По споживанні електроенергії він економічніший від тих які зараз курсують на маршрутах.  При гальмуванні, при русі вниз двигуни працюють як генератори, подають струм в мережу. А кондиціонери – це додаткове споживання, якщо їх ввімкнути – то споживання електроенергії буде як на старих трамваях», - розповів Василь Пецух, генеральний директор СП ТзОВ «Електронтранс».

Нагадаємо,новий трамвай виготовило спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» на замовлення Львівської міської. Цей трамвай призначений для колії шириною 1000 мм.

Трамвай з низьким рівнем підлоги, 5-тисекційний, з підігрівом у салоні, з системою кондиціонування та Інтернетом. Кількість місць для сидіння – 58, максимальна пасажиромісткість трамвая  – 250 пасажирів. 80% комплектації – українського виробництва.

Вартість виробництва трамваю за кордоном становить від 2,2 до 2,7 млн. євро, у Львові – це 11 млн. 910 тис. грн.

tramvaj01 tramvaj02 tramvaj3 tramvaj04 tramvaj05

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: