Транспортна комунальна мафія Львова: тільки факти (Відео)

Програма журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK доведе: перевізники працюють за тіньовими схемами, відтак зараз подорожчання проїзду є безпідставним.

18 липня свої висновки обнародувала спеціальна депутатська комісія ЛМР, яку було створено для вивчення роботи комунального перевізника АТП-1 після розслідувань, проведених журналістами «Народного контролю». Перевірку підприємства здійснила й міська прокуратура, яка підтвердила: на АТП-1 крутяться величезні тіньові кошти. Всі виявлені факти зловживань озвучать сьогодні о 22:00 у програмі «Народний контроль».

Зокрема, депутатська комісія з’ясувала: щодня на АТП-1 обертаються 200 тисяч тіньових коштів. Виявлено закупівлю пального за завищеними цінами, махінації при придбанні автобусів, тіньові заробітки на рекламі, якою обклеєні транспортні засоби тощо.

Як розповів депутат ЛМР Юрій Мартинюк, за договором між ЛМР та АТП-1, підприємство є оператором 16 міських маршрутів. Для їх належного обслуговування необхідно близько 180-190 автобусів. Сьогодні в розпорядженні АТП-1 – 60 власних транспортних засобів. Решту автобусів перевізник орендує.

«Аналіз чинних договорів оренди транспортних засобів дає можливість комісії стверджувати про те, що в діяльності АТП-1 існують непрозорі схеми, мета яких – приховування реального доходу підприємства, а також обіг тіньових готівкових коштів у значних розмірах», – наголосив міський обранець.

Це лише частина виявлених зловживань. Більше покажуть сьогодні у прямому ефірі програми. Журналісти продемонструють і зібрані відеосвідчення водіїв АТП-1, де вони розповідають про тіньовий бюджет на підприємстві, роботу по 18 годин щодня замість 10, закупівлю пального за роздрібними цінами тощо.

«Народний контроль» також розповість про таємні схеми, завдяки яким перевізникам вдається занижувати суму виторгу, а сплачені львів’янами кошти за проїзд ховати «у тінь».

При цьому перевізники й далі стверджують, що працюють собі у збиток, і вимагають збільшити ціну на проїзд у транспорті. Понад те, погрожують впровадженням так званого вільного тарифу... Збиткові? Журналісти знайшли будинки, в яких живуть директори автотранспортних підприємств, та автомобілі, якими вони їздять. Висновок від побаченого: бажаємо всім працювати у такий збиток...

Після весняної програми, яка була присвячена роботі громадського транспорту Львова та в якій було доведено безпідставність підвищення тарифу у маршрутках, «Народний контроль» справді не допустив зростання вартості проїзду. Нинішній ефір переконає: допоки перевізники працюють за непрозорими схемами, про подорожчання не може бути й мови.

До участі у прямому ефірі запросили керівника АТП-1 Михайла Сидоровича, його безпосереднього роботодавця міського голову Львова Андрія Садового, прокурора міста Андрія Стасіва, представника депутатської комісії ЛМР Валерія Веремчука.

«Приклад АТП-1, яке контролює майже половину перевезень у місті, доводить: у транспортній сфері крутяться шалені тіньові кошти, маємо справжню транспортну мафію, – каже автор та ведучий програми «Народний контроль» Дмитро Добродомов. – Відтак про яке подорожчання проїзду можна говорити? І досі невідомі пасажиропотоки – головний фактор при формуванні тарифу на проїзд. Журналісти викрили схеми тіньових заробітків – заробітків за рахунок звичайних львів’ян. Тож допоки перевізники не працюватимуть прозоро, поки не буде чіткого обліку грошей на цих підприємствах, ми не допустимо подорожчання проїзду у маршрутках».

Джерело: ZIK

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: