На вулицях Львова часто можна зустріти великі ями – МЗС Польщі

Міністерство закордонних справ Польщі випустило путівник Безпечний відпочинок для туристів по всіх країнах світу, зокрема такий путівник створений і для туристів, які планують відвідати Україну.

У своєму путівнику польське МЗС називає Україну в цілому безпечною країною, але радить своїм співвітчизникам бути обережними на дорогах, уникати поїздок вночі і не пити воду з кранів.

“У цілому стан безпеки в Україні є нормальним, а у великих містах – хороший”, – йдеться у путівнику. Вказується, що в українських банках, супермаркетах, магазинах завжди є охорона. Разом з тим МЗС Польщі звертає увагу на можливі випадки спроби з боку ДАІ в Україні “отримати від польських громадян гроші без документування цього факту”. Тому польські дипломати радять вимагати документального підтвердження за накладений штраф.

Крім того, МЗС Польщі радить своїм громадянам в Україні уникати нічних поїздок до віддалених від центрів міст районів, не вживати алкоголю з випадковими людьми і завжди мати при собі документи. У разі затримання працівниками міліції та доставлення до відділку рекомендується відразу наполягати на складанні протоколу про затримання із зазначенням причин.

МЗС Польщі радить своїм співвітчизниками уникати поїздок по Україні на власному автотранспорті після настання сутінок. Зазначається, що орієнтування на автошляхах значно ускладнюється через відсутність покажчиків, а також недостатнє позначення доріг, населених пунктів та назв вулиць. “Стан доріг дуже поганий. На вулицях міст (наприклад, у Львові та Одесі) часто можна зустріти великі ями, а момент втрати концентрації водія може спричинити до серйозних пошкоджень автомобіля”, – йдеться у путівнику. Частими причинами дорожньо-транспортних пригод в Україні називається погане покриття доріг, особливо навесні і восени.

Тим, хто їде до України, польське зовнішньополітичне відомство радить зробити щеплення проти жовтяниці. Санітарний стан в Україні називається “не найкращим”, а тому громадянам Польщі рекомендується брати із собою ліки для шлунку. У путівнику польські дипломати не радять також пити в Україні воду з крана, оскільки вона “призначена тільки для технічних потреб”.

Оснащення українських лікарень у польському путівнику називають “дуже поганим”. Зазначається, що пацієнт сам повинен платити за ліки, а іноземець ще й за медичну допомогу.

При перетині кордону польські туристи повинні брати до уваги, що українські митники “досить часто довільно інтерпретують митні положення”, а тому можна зіткнутися з конфіскацією товарів, які планується ввезти або вивезти. “У кожному з таких випадків слід вимагати підтвердження юридичної підстави та оформлення документів на вилучення товарів для митного контролю”, – вказується у путівнику МЗС Польщі.

На офіційній сторінці МЗС Польщі можна знайти схожу інформацію про всі країни світу.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: