Тимошенко можуть звільнити вже наступного тижня!

31 липня 2013 набуває чинності рішення Європейського суду з прав людини, згідно з яким затримання і арешт колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко є незаконним, а значить, виходячи з норм юриспруденції, має бути виконане.

Про це заявив адвокат засудженої Сергій Власенко.

"Всі розмови в ЗМІ про те, що ми кудись подали якусь скаргу, щоб була призначена дата операції Юлії Володимирівни - дійсності не відповідає і ніколи в такому контексті я ситуацію не коментував. Я ще раз заявляю, що арешт Тимошенко був незаконним, є рішення ЄСПЛ і воно набуває чинності 31 липня. Я повторюся - арешт незаконний, і 31 липня Юлія Тимошенко повинна вийти з в'язниці, якщо влада не подасть апеляцію ", - зазначив С. Власенко.

Він також зазначив, що ніколи не озвучував можливих дат виїзду Ю. Тимошенко на лікування до Німеччини.

«Розмовами про операцію влада відволікає увагу громадськості. І не лікування за кордоном наша мета. Тимошено повинна бути на волі », - додав С. Власенко.

На уточнююче запитання чи виявиться Ю. Тимошенко в Берліні або просто на волі в Україні до саміту в Вільнюсі, С. Власенко заявив, що результат справи залежить сьогодні тільки від однієї людини - президента України Віктора Януковича, «заварив усю цю кашу».

Нагадаємо, 30 квітня 2013 Європейський суд з прав людини визнав незаконним затримання та арешт колишнього прем'єр-міністра Ю. Тимошенко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду з посиланням на рішення. ЄСПЛ визнав статтю 18 (обмеження прав людини) Європейської Конвенції з прав людини.

Джерело: Golos.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: