Тимошенко залишається лідером української опозиції, - Луценко

Колишній політичний в'язень, екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявляє, що Юлія Тимошенко навіть в ув'язненні залишається найбільш впливовим політиком в Україні.

"Юлія Тимошенко була, є і залишається лідером української опозиції. Її відвідують європейські та міжнародні діячі частіше, ніж президента України, а це означає, що вона була і залишається центром української політики в очах світової та української громадськості", - сказав Юрій Луценко в інтерв'ю "5 каналу".

Екс-міністр переконаний, що рішення Юлії Тимошенко щодо формату виборів, їх ключових діючих осіб та головних подій матиме визначальне значення. "Більше того, я би хотів, щоб Юлія Володимирівна це робила не з тюремної камери, а на свободі, щоб ми могли співпрацювати, а якщо необхідно і дебатувати, але знаходити спільне і перемагати разом. Це було б найкращою відповіддю для звільнення України", - переконаний він.

"Нема нічого важливішого, ніж свобода. Всі політологічні розклади, що комусь вигідно побути в тюрмі, здобути рейтинг або краще сидіти в тюрмі, ніж лікуватися на волі – це настільки дурня по відношенню до сумної реальності, коли ти прокидаєшся в клітці, в неволі, і позбавлений не просто людського життя, але просто розуміння, що ти – вільна людина… всі ці наші розмови відходять на задній план. Я закликаю не займатися грою на цій ситуації. Для мене очевидно – звільнення Тимошенко є першим кроком по звільненню України і чим раніше це відбудеться, тим краще буде для всіх, в тому числі для той влади, яка посадила Тимошенко", - підкреслив Юрій Луценко.

За його словами, проблема ув'язнення Юлії Тимошенко стала особистою проблемою Віктора Януковича, яка призвела до послаблення позицій України в Європі. "Це вигідно, в першу чергу, йому – треба визнати свою помилку, відпустити і почати займатися політикою, а не гангстерською діяльністю", - наголосив він.

Екс-міністр внутрішніх справ вважає, що лікування Юлії Тимошенко за кордоном є одним з прийнятних для влади України варіантом вирішення ситуації. "Це один з варіантів виходу з тупика, до якого країну завів Янукович. Очевидно, що це один з прийнятних для нього варіантів вирішення цієї проблеми. Я не хочу вдаватися в деталі, бо, чесно кажучи, чим менше про це говорити публічно, тим швидше ця проблема може вирішитися. Знаю одне – Тимошенко повинна бути вільною, як і кожен інший громадянин, незаконно посаджений в камеру", - заявив Юрій Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: