У Львові псевдосвященики вербують молодь (відео)

В Україні вільно діє Українська правовірна греко-католицька церква, яку в народі називають "чорним братством". Псевдосвященики проводять свої обряди в центрах українських міст, зокрема, у Львові і Києві.

На вулицях вони вербують молодь, яка швидко піддається пропаганді, йдеться у сюжеті програми "Гроші". Так, жінка, донька якої стала монахинею "секти Догнала", намагалась протистояти постригу, але їй закрили рота і викручували руки. Після цього мати новоспеченої монахині більше не бачила своєї дитини, яка вже три роки знаходиться в сектантському полоні, де їй заборонено спілкуватися з рідними.

"Проблема в тому, що вони дуже залякали всіх батьків. Якщо мама з татом чи окремо хтось з батьків є проти - вони не дозволяють їм зустрічатися", - зазначила вона і додала, що на Західній Україні таких сімей тисячі. Жінка повідомила, що якось була присутня на зібранні, яке проходило у темній кімнаті. В ній був образ, який горів. Цим хотіли показати послідовникам пекло. При цьому, обдурені пропагандою люди віддають секті і її первосвященикам своє майно.

Академік Степан Павлюк, який написав не одну наукову роботу про діяльність релігійних організацій в Україні, переконує, що "секта Догнала" страшніша за "Біле братство". При цьому з послідовниками відбуваються дивні речі: "Чоловік 12 ударами ножа вбиває жінку, яка не хотіла підкоритися цьому і віддати майно "догналівцям". Вони залучають батьків багатих, після чого майно досить швидко стає "догналівським".

За словами науковця, сектанти працюють за спеціальною схемою, яка покликана викликати страх у вірян. Самі ж обряди є церковними, що і вводить в оману людей. Прихожани впевнені: йдуть помолитися Богу до звичайної церкви, і лише потім виявляється - потрапили до секти. "У них був ритуал, це вже - психотропний препарат. При всіх зустрічах вони мусили випивати чай", - пояснює академік Павлюк.

Як вдалось з'ясувати журналістам, Антонін Догнал, який і створив Українську правовірну греко-католицьку церкву, є громадянином Чехії. Раніше він працював на комуністичні спецслужби, а нині - лідер "чорного братства". У 2004 році Догнал незаконно перетнув кордон України та разом з прибічниками заснував у Львові церкву. Офіційно її не визнає жодна з церков, а в Польщі та Чехії правовірна греко-католицька церква - секта.

На даний момент у Брюховичах, що під Львовом, діє головна "церква" сектантів. Будівля оточена великим парканом, за яким і тримають монахинь. Потрапити до приміщення не просто, адже, за словами науковця Степана Павлюка, на "догналівців" працюють професійні розвідники. Раніше повідомлялось, що секта "Біле братство" на чолі з Мариною Цвігун, більш відомою як Марія Деві Христос, повернулася до Києва. Тепер жінка заманює адептів в секту під виглядом художниці-поетеси-співачки Вікторії Преображенської, пише ТСН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: