Львівській молоді пропонують «знищити» кордони з Європою

Львів молодіжний. У Львові діє університет, в якому навчають подорожувати та спілкуватись з молоддю. AEGEE – Європейський студентський форум, щороку організовує подорожуючі літні університети та об’єднує понад півтора десятка тисяч студентів з усієї Європи.

«Метою організації є інтеграція, об’єднання і співпраця студентів та молоді Європи.  Наша організація охоплює більше ніж 40 країн, 200 європейських міст, та понад  15 тисяч учасників. Це найбільша  дисциплінарна волонтерська не релігійна, не комерційна і не політична організація. Наша мета – знищення всіх кордонів», - розповіла Олександра Охріменко, президент AEGEE-Lviv.

Такі літні університети дають можливість без придбання туристичних путівок відвідати будь-яку країну Європи, пожити у тому середовищі та вивчити мову чи особливості культури. Університети працюють у трьох напрямах – суто подорожуючий, де за два тижні учасники відвідують не менше 4-х різних міст, мовний та спеціалізований з різними курсами, чи то журналістика чи ІТ сфера чи що інше.

«Літній університет -  найпопулярніший проект  AEGEE. Це можливість для молоді Європи подорожувати,  знайомитись з іншими країнами та містами. Особисто я, дякуючи цій програмі відвідала понад 15 країн Європи, і за моєї пам’яті близько 1000 людей відвідали Львів», - каже Мар’яна Семеняк, організатор події з України.

Такі університеті в Львові функціонують вже 20 років. Зазвичай, кажуть організатори, не проводять більше одного за літо. Проте цьогоріч Львівський AEGEE приймав молодь двічі. Попередня подорож завершилась тиждень тому. Сьогодні ж, у рамках другого університету, з маршрутом Ополе-Краків-Львів у нашому місті живуть, ліплять вареники та майструють ляльки-мотанки  30 студентів з понад 10-ти Європейських країн.

«Все почалося рік тому, коли я познайомився з дівчиною з AEGEE  Львова. В нас виникла ідея організувати літній університет разом. Спочатку в нас зовсім не було думок, як це все організувати, якою має бути тема, але ми попрацювали і зараз маємо чудовий результат і цікаву програму», -  розповів Артур Матиня, організатор події з Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: